Béřovický králík
Králičí maso je jemné a dietní. Má téměř všestranné možnosti kuchyňské úpravy. Béřovický králík je naložený do marinády a pak upečený. Je to na našich stránkách velmi oblíbený recept. Není složitý, takže ho zvládne téměř každý.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 292 kJ / 1 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 203,67 g |
Vláknina | 13,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,44 g |
Sůl | 8,53 g |
Sacharidy | 29,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Moje poznámka
Béřovický králík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X6YA
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 2 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší recepty z králíka,
králík recepty,
nejlepší recept na králíka,
králík,
nejlepší recepty na králíka,
jak nalozit kralika,
recept na králíka,
recepty z králíka,
úprava králíka,
králík naložený v marinádě,
králík recept,
nejlepsi kralik,
recepty na králíka,
králík recepty bezkonkurenční,
úprava králíka - recepty,
beřkovický králík,
recept králík,
recepty na úpravu králíka,
top recepty králík,
recepty králík
Suroviny:
maso králičí,
olej,
sůl,
kečup sladký,
hořčice,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
cibule,
česnek
Komentáře (125)
mika59: Holky, moc vám děkuji, i u nás se ve většině případů dělá králík béřovický
tak aby vyhovoval.5-7dní používám na vyřazené chovné samce,každý samec má určitý pach,čím starší tím výraznější(stará koza nebo ovce)
je ještě horší.A tento recept ten pach úplně odbourá či výrazně potlačí,stačí upravit množství cibule,česneku nebo koření.Na kuřeci maso stačí jen 1den.Jednou jsem
ve spěchu použila jen cibuli a koření na gyros(dávám ho i do kozího
sýru)chuť je též vynikajicí.Nepoužívám jinou syrovou zeleninu mám
strach že by kvasila a maso se skazilo.Dnes je modní švestková omáčka,nechutná mi.Připomíná hnijící maso.Ráda skouším recepty které zde najdu,ale tento zatím žádný nepřekonal.Zdrávím Dzubová.
Poskládám do pekáče pečlivě uzavřu alobalem a dám do ledničky na2-5dní.(starší samec 5 dní je pak křehký jak mladý kus).Peču 1/2hod.na250
stupňů pak snížím na 200 po další 1/2 hod.sejmu alobal nechám na barvu ještě1/2hod.Vhodné na skopové jen vynechám hořčici a kečup a dám provensálské bylinky a přidám česnek.Je na každém jaké si určí dávkování,já to dělám už od oka a občas dám francouz.hořčici a je to také moc dobré.Vyzkoušela jsem vepřové, kuřecí,kozlečí,nutrii,vše je moc dobré.Zdravím všechny čtenářky M. Dzubová.
dnes jsem upekla králíka a musím říct že je výýýborný akorád jsem přidala bobkový list a je to vynikající
Tak fotečka přidána, vařím asi líp, než fotím, ale pro představu snad stačí