Rajská omáčka z domácího kečupu
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s těstovinami nebo knedlíkem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 947 kJ / 1 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,19 g |
Tuky | 38,10 g |
Vláknina | 6,73 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 254,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji v tlakovém hrnci zesklovatíme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a zalijeme vývarem.
Krok 2: Pod tlakem vaříme zhruba 40 minut.
Krok 3: Poté vyjmeme maso, kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Do hrnce přidáme kečup, ocet, cukr. Vše rozmixujme tyčovým mixérem.
Krok 4: Přidáme trochu tmavé jíšky, kterou připravíme tak, že na rozpuštěném másle osmažíme mouku do tmavé barvy. Nebo můžeme omáčku zahustit zhruba 4 lžícemi hladké mouky a na dochucení použít omáčku gravy.
Krok 5: Vrátíme do hrnce zpátky maso, chvilku ještě povaříme (alespoň 15 minut).
Krok 6: Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 23. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka z domácího kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVZp
Moje poznámka
Rajská omáčka z domácího kečupu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVZp
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 4 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 7 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 7 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 6 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 7 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 7 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 8 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 8 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 9 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 9 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 11 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 11 hodinami
Tématické fráze:
zahusteni kecupu,
omáčka z kečupu,
rajská omáčka podle ládi hrušky,
recepty ládi hrušky rajska omacka,
jak se dělá rajská omáčka,
rajská omáčka láda hruška,
domaci rajska,
rajská omáčka ládi hrušky,
lada hruska rajska omacka,
kečup láda hruška,
rajska podle ladi hrusky,
senzarecepty.cz,
recept na rajskou z kečupu,
recept na rajskou omáčku z kečupu,
rajská omáčka,
rajská omáčka s kečupem,
omačka s kečupu,
rajska omacka od ladi hrusky,
vyroba rajske omacky,
rychla rajska omacka z kecupu
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
tymián,
vývar masový,
cukr,
ocet,
kečup sladký,
mouka,
máslo
Komentáře (14)
ale spíše si dělám omáčky vlastní, to mmusí být svátek když to použiji
Jo ještě k tomu vínu - červené nebo bílé, já nevím, jakou barvu má mít ta omáčka, ale tipuju - červené? A suché určitě?
A jestli jsem tě správně pochopila, vždy se připravuje z masa, ze kterého je pak finální výrobek?
To, co pouzila autorka receptu je obycejny granulat typu demi-glace, tedy chemie. Vyrabi ho jak Knorr tak Maggi.
http://www.senzarecepty.cz/recept/pokrmy/442-angli...
http://recepty.ekucharka.cz/omacka-gravy/
Jinak já dělám jak rajskou omáčku, tak třeba koprovku, svíčkovou s různými druhy masa, upřímně při dnešních cenách hovězího a hlavně jeho kvalitě, pokud nemáte dobrého řezníka...
Ale ty omáčky dělám i bez masa, koprovku třeba jen s vejcem, rajskou na knedlík nebo těstoviny