Čokoládové špičky
Cukrářská špička plněná likérovým krémem a politá čokoládou polevou patří mezi nejoblíbenější dezerty. Podle názorného videa se do jejich přípravy může pustit i odvážný začátečník. Stačí jen dodržet vyzkoušené postupy a dobrota bude na světě.
Suroviny pro 70 kusů
70kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 623 kJ / 4 929 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,09 g |
Tuky | 325,45 g |
Vláknina | 22,93 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 303 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 400,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 150 °C. Ořechy nastrouháme nebo nasekáme najemno.
Krok 2: Připravíme oba krémy. Na likérový krém svaříme vaječný koňak, v kterém jsme rozmíchali dohladka trochu pudinku. Připravíme hustou kaši, kterou dáme vychladit.
Krok 3: Do prochladlé hmoty vešleháme po malých kouscích máslo. Můžeme podle své chuti přidat během šlehání ještě trochu vaječného likéru.
Krok 4: Na čokoládový krém rozmícháme ve smetaně žloutky, cukr a mouku. Ohřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého šlehání svaříme na hustý krém. Za občasného promíchání necháme vychladit. Do prochladlého krému zašleháme máslo.
Krok 5: Na těsto vyšleháme tuhý sníh z bílků a za stálého míchání do něj přiléváme tekutý med a šleháme do zhoustnutí hmoty.
Krok 6: Pak do něj lehce vmícháme strouhané ořechy (mandle) promíchané s moukou a zvolna zamícháme po troškách vlahé rozpuštěné máslo.
Krok 7: Sněhovou hmotu dáme do zdobicího sáčku s hladkou špičkou a na plech pokrytý papírem tvoříme kulaté placičky asi 3 cm velké.
Krok 8: Dáme do vyhřáté trouby, ihned zmírníme teplotu na 100 °C a pečeme asi 15 min, až kolečka mírně zrůžoví a jdou zvednout z plechu.
Krok 9: Na upečená kolečka uděláme pusinku z likérového krému a protáhneme jí špičku. Krouživým pohybem naneseme čokoládový krém kolem toho likérového. Hotové špičky dáme do lednice vychladit (možno i do mrazáku tak na 10 min).
Krok 10: Rozpustíme čokoládu s tukem ve vyšší nádobě a hotové vychlazené špičky v ní namáčíme. Necháme zatuhnout na mřížce.
Zveřejněno 23. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RrJ
Moje poznámka
Čokoládové špičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2RrJ
Nejnovější recepty
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 2 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 18 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 13 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 32 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 54 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 58 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 2 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
špičky,
čokoládový krém do cukroví,
ořechové špičky,
zákusek špička,
cukroví koňakové špice video,
vaječné špičky,
krém na špičky,
špičky s vaječným likérem,
špičky zákusek,
špička zákusek,
špičky s vaječným koňakem,
špičky recept,
likerove spicky,
spicky zakusky,
plněné špičky,
zákusky špičky,
čokoládové špičky s vaječným koňakem,
čokoládový krém na cukroví,
špičky s likérem,
vaječná špička
Suroviny:
bílek,
med,
ořechy,
mouka polohrubá,
máslo,
koňak vaječný,
pudink vanilkový,
máslo,
smetana na vaření,
žloutek,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
čokoláda na vaření,
máslo,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (42)
Byl to vaječňák z obchodu a byl málo sladký.Do základu krému šlo ještě pár kapek rumu a rumu s vanilkou, to se svařilo spolu s vaječňákem.
Krém krásně zatuhnul na placičkách za hodinku v chladu. Akorát jsem dodělala čokoládový krém a dala na to. Doufám, že zítra bude tuhý a bude se dobře dávat poleva.
Množství, oba krémy jsem dělala z dvojité dávky, žlutý krém nezbyl žádný, čokoládový krém zbyl na kulichy, až to bude mít polevu, tak dostanou špičky kulicha. A vyšlo mi z toho 35 špiček, asi jsem dělala větší, .......
Tohle chci upéct na Vánoce, ty špičky mají vždycky "odběratele" a ten krém si taky udělám hustší, ať mi tam drží, takže první zákusek vánočního stolu, bude špička. Už vybírám, protože spousty surovin budou v akci nejbližší měsíc a mám ve spižírně, na ně místo! Když má člověk velikou spižírnu a mrazák, dá se nakoupit i do zásoby a ušetřím tím spousty peněz. Hlavně Velikonoce a Vánoce jsou průvan v peněžence.
Na fotku nedošlo, protože nemám tak úzké zdobení, jako Hella, ale nějak jsem to "naňahňala"
Opravdu jsou moc dobré a díky za recept - mám ráda změny
ale asi odpovědi se brzo nedočkám,když paní Hella byla naposled přihlášená v květnu.Uvidím když tak budu zkoušet podle chuti a oka.