Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová těstovinová rýže s listovým špenátem a kukuřicí

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 938 kJ /
3 331 kcal
Bílkoviny91,25 g
Tuky79,67 g
Vláknina37,25 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,42 g
Sůl4,00 g
Sacharidy544,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu a scedíme. Krok 2: Do kastrůlku vložíme zmražený špenát, kukuřičná zrna, utřený česnek, osolíme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a necháme rozmrazit. Krok 3: Zalijeme smetanou, uvedeme k varu a zahustíme jíškou. Krok 4: Na závěr přidáme bazalku a uvařenou těstovinovou rýži, dobře promícháme a dochutíme. Krok 5: Při podávání sypeme jemně strouhaným parmazánem.

TIP: Listový špenát v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLQX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLQX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vegetariánská jídla vítám. Mám kamarádku veretariánku a když prijede na návštěvu, tak mám hoňku, co jí nábídnout. A náš Marek se taky po maso zrovna nežene, takže se mi to moc hodí. Ď. za tip.;-)

Elizo, tak tenhle recept muzu:-p. Hned ukladam a v brzku tem mym nudlozroutum uvarim.:-)) Bodik:yes:

Bibi, vždyť to také bylo pro toho našeho vegetariána (zbytek jsem dojedla přímo z hrnce já :-8 ), je poslední dobou (asi čtyři dny) nějaký hodný a večery tráví doma...:-O Až mě to zneklidňuje :-D:-D

Eli, to vypadá na docela dietní jídlo. Já osobně mám těstovinovou rýži moc ráda, tak ti dávám boda:yes:

Ahoj, posílám bodíka, protože těstovinovou rýži ráda a něco takového vařím taky - ale s kuřecím masem a gnocchi :-p Díky za inspiraci :yes:

Tématické fráze:
těstovinová rýže, těstovinová rýže recept, příprava listového špenátu, těstovinová rýže recepty, jídla z rýže, testovinova jidla, jídla s rýží, listový špenát recept, rýže špenát, jídla se špenátem, těstovinové pokrmy, priprava mrazeneho spenatu, recepty z těstovinové rýže, smetanová jídla, příprava těstovinové rýže, jídlo s rýží, kukuřice spenat recepty, pokrmy ze spenatu, recepty těstovinová rýže, špenát rýže

Suroviny:
rýže těstovinová, špenát listový mražený, kukuřice, smetana ke šlehání, česnek, bazalka čerstvá, jíška, sůl, vývar masový, sýr parmazán strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu