Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřebínky v citrónové marinádě, s citrónovo-mátovým dresinkem

Minutková žebírka z grilu, naříznutá do tvaru hřebínku, jsou hotová raz dva. Díky dlouhému marinování skvěle nasají chuť koření a na talíři jim to sluší s citrónovo-mátovým dresinkem a grilovanou zeleninou. Vyvážené, šťavnaté a s letní lehkostí.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby marinování

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 332 kJ /
1 274 kcal
Bílkoviny11,45 g
Tuky115,87 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy46,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Grilovací žebírka nařízneme do "hřebínku" (viz foto). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní naložíme nejméně na 24 hodin. Krok 2: Asi 2 hodiny před grilováním vyjmeme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě. Poté grilujeme na středním žáru zhruba 10 minut po každé straně. Krok 3: Podáváme s dresinkem, který připravíme smícháním všech ingrediencí, a s čerstvou či grilovanou zeleninou.

Zveřejněno 20. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřebínky v citrónové marinádě, s citrónovo-mátovým dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOvz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřebínky v citrónové marinádě, s citrónovo-mátovým dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOvz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Danuš,já to už snad ani komentovat nebudu;-)máš to moc príma:-p:yes::-K
S chutí jsem se musela usmát nad dvěma posledními komenty:-D:-Dmě napadlo něco podobného:-))

Eliška Havelková 21. 8. 2014 13:36
Proč nám to děláte.... Teď to nevyženu z hlavy až do víkendu, ale celou tu dobu do soboty budu trpět jako zviřátko.;-):-p:yes:

Do háje, že já sem vůbec lezu;-(;-(;-(:-*

Danca: Dík za vysvětlení, nebyla jsem si jistá, jestli nejde o něco extra ;-):-p:yes:

spagetka: žebírka jsou na fotce. Koupila jsem je v řeznictví Novák u nás v Penny už pod tímto názvem;-). Podle mě se vlastně jedná o bůček krájený na plátky vždy mezi kostmi tak, že na každém kousku právě jedna ta kost (žebro) zůstane...:-):-K

Dani, jaká "grilovací žebírka" máš na mysli, jinak marinádu si ukládám, vypadá mňamozně ;-):-p:yes:

srettka, sunny.sofi: moc děkujuuu:-8:-K

hosta::-D děkuji, takových by ale bylo, kdo chtějí gril!!:-D
My jsme odpoledne jeli na navštěvu, proto NE ten česnek, víš..?!:-D:-D Ale ta máta v tom byla překvapivě dobrá, tomu vepřovému to dodalo svěžest a možná i trochu lepší stravitelnost;-):-K

Za tohle si ten gril zasloužíš:yes:;-). Já osobně bych vyměnila mátu za česnek, ale to už je maličkost:-)

Nádhera:yes::-p

Tak to by si manžel pošmáknul:-) Skvělé foto a jistě skvělá bašta. A ta marináda citron-med..nedávno jsem zkoušela a ta kombinace je senzační;-)

Tématické fráze:
pomerančovo-mátový dresing, citronová marináda, marináda s citronem, žebra v citronové marinádě, jaká žebírka na gril, tncz nova eliška

Suroviny:
žebra, olej, ocet balsamiko, kůra citronová, cukr třtinový, sůl, pepř mletý, jogurt bílý, majonéza, máta, kůra citronová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu