Cuketová omáčka z dužiny, bez zahuštění
Tato jednoduchá omáčka dokazuje, že i z cuketové dužiny lze připravit pokrm, který na talíři zazáří. I bez použití mouky a smetany je jemná a krémová. Nejlépe vynikne v klasické úpravě s vařenými vejci a bramborem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 589 kJ / 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,78 g |
| Tuky | 12,91 g |
| Vláknina | 51,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 58 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 96,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme na rozehřátém oleji do zrůžovění.
Krok 2: Přidáme nakrájenou dužinu z cuket, zalijeme horkou vodou a rozdrobíme do ní bujón. Vaříme asi 10 minut.
Krok 3: Poté ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud chceme, můžeme ještě přes husté síto propasírovat a podle potřeby naředit vodou na námi požadovanou hustotu.
Krok 4: Dochutíme solí, pepřem, přidáme utřený česnek, pažitku a necháme ještě 5 minut provařit.
Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem a vejci. Hodí se i vařené nebo pečené maso a příloha podle chuti.
Zveřejněno 21. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová omáčka z dužiny, bez zahuštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq8M
Moje poznámka
Cuketová omáčka z dužiny, bez zahuštění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qq8M
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 8 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Tématické fráze:
cuketová omáčka,
cuketová omáčka s koprem,
zahuštění omáček,
co s duzinou z cukety,
zahuštēní omáčky cuketou,
cuketa omáčka zelí,
polevka s cuketove duziny,
přílohové omacky,
krémová omáčka z cukety,
cuketova omacka ke spagetam,
kremová cuketová omáčká,
omáčka z cukety,
omáčky zahuštěné zeleninou,
suroviny k zahuštění,
jak zužitkovat nadúrodu dýně hokkaido,
cuketová émáčka s koprem,
omáčka zahuštěná zeleninou,
co s cuketovou dužinou,
zeleninova omacka z cuket a dyni,
omáčky z cuket
Suroviny:
cuketa,
cibule,
česnek,
pažitka,
voda,
bujón zeleninový,
olej,
máslo,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (15)
Já jsem přemýšlela,jak to srozumitelně popsat
Hell-promiň,Tvůj dotaz jsem přehlídla
Já jsem to dělala i se semínky.U cukety nejsou tak tvrdá.Když dělávám z dýně Hokkaido,tak po rozmixování ještě přepasíruji přes jemné síto.Semínka bývají hodně tuhá
Terezko,přidala jsem 2 poslední fotografie pro informaci
Ivulinko,ani nevíš,jakou chuť jsem na tu koprovku měla
Dani díky