Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 971 kJ / 710 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 100,25 g |
| Tuky | 19,20 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 348 mg |
| Sodík | 400 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 23,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota.
Krok 2: Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně ) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet.
Krok 3: Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme.
Krok 4: Pomocí "zmrzlinové" naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril.
Krok 5: Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.
Zveřejněno 22. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Moje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 10 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 10 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 11 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 11 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 6 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 7 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 8 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 9 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 10 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 11 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 12 hodinami
Tématické fráze:
burgr,
burgr recept,
potravina burgr,
co je burgr,
burgr jídlo,
recept na burger,
burger recept,
recept na burgery,
jak usmazit domaci burgr,
hovězí burgr recepty,
hovězí burgr,
nejlepší recepty na burgr,
jak udelat maso na burgr,
burgr recept,
hovězí burgr,recept,
burgr krůtí,
vepřový burgr na grilu recepty,
grilování burgr,
luštěnina burgr,
jidlo burgr
Suroviny:
maso vepřové mleté,
maso hovězí mleté,
pivo světlé,
švestky sušené,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
chilli paprika čerstvá,
solamyl,
strouhanka
Komentáře (7)
Dani,na marinády také občas používám ovocné pivo,různé příchutě,podle toho,co vařím,ale švestkové také neznám