Soudečky se švestkami v pivní omáčce

Danca Kuchařka: Danca

Doba přípravy: 1,5 hod 4 porce Vepřové maso 3 názory

Suroviny

4 plátky vepřového masa (kotleta nebo krkovice)
8 plátků anglické slaniny
100 g sušených švestek
1 velká cibule
sůl
pepř
koření gyros
hladká mouka
láhev černého piva
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Poklademe na ně vždy po dvou plátcích anglické slaniny, přidáme sušené švestky (asi 5 ks na porci) a zabalíme do závitků-soudečků. Zajistíme párátky, posypeme kořením gyros a lehce obalíme v hladké mouce.

  2. V kastrolu osmažíme na oleji cibuli do světlehněda, přidáme maso a prudce osmahneme. Zalijeme pivem, zmírníme plamen a dusíme pod pokličkou asi 30 min.

  3. Po této době přendáme do trouby a odkryté pečeme ještě asi půl hodiny. Šťávu můžeme ještě trochu zahustit moukou, ale obvykle to není potřeba.

  4. Hotové soudečky překrojíme napůl, odstraníme párátka a podáváme s bramborovými knedlíky.

Poznámka

Omlouvám se za kvalitu fotek, dnes jsem musela fotit na mobil a dopadlo to katastrofálně :-(

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Soudečky se švestkami v pivní omáčce

  • 1974andrea 1974andrea

    Tenhle recept mi nějak unikl:-O. Vypadá to na velmi dobré jídlo:-p:yes:. A fotku neřeš;-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

  • srettka srettka

    Fotka je sice v ramci moznosti, ale tomu papanicku to na kvalite nebere;-) vypada to dobre, urcite to i dobre chutna a ja tomu davam prvni bod;-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: suš. švestky se slaninou anglická slanina se suš. švastkami kuřecí závitky se slaninou a suš švestkami vepřové zívitky se suš.švestkami okurkove soudečky pivní lahev z marcipanu pivni omacka se svestkami zavitky se sus svestkami recept-zavitek se suš.švestkou

Zapomněl/a jsem heslo