Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 720 kJ / 3 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,03 g |
Tuky | 120,55 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 206 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,48 g |
Sacharidy | 409,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Moje poznámka
Křupavé preclíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KORl
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 44 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 40 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 10 hodinami
Tématické fráze:
vyborné domací preclíky,
preclíky recept,
preclíky recept výborné,
těsto na preclíky,
pečení preclíku,
pečeme precliky,
testo na precliky jak od babicky,
recept na preclíky,
nejlepsi precliky,
precliky,
preclíky z bramborového těsta,
dobré preclíky,
domácí preclíky,
výborné preclíky,
preclíky z hery,
křupavépreclíky,
křupavépreclíky,
krupave preclicky,
preclíky bez droždí,
celozrnné preclíky
Suroviny:
mléko,
máslo,
tuk hera,
sůl,
cukr,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
mák,
sůl hrubá,
vejce
Komentáře (20)
Přidám malá vylepšení:
1. do mouky pro pikantnost zamíchám čerstvě mletý pepř, trochu uzené papriky a adžiky
2. místo kombinace máslo/hera používám už poněkolikáté pro někoho možná vražednou kombinaci sádlo/olivový olej v různých poměrech, ovšem v celkové hmotnosti vždy oněch 150g.
Obojí myslím velice obohatí chuť výsledku.
Jen místo másla jsem dala rovnou 150 g hery a bylo to v pohodě
Dovoluji si přidat fotečky.
Jen pro úplnost - z lenosti jsme mléko ani heru s máslem neohřívaly - řekly jsme si - pekárna to ohřeje a taky jo.. takže mléko z krabice a heru v klíďo z lednice...ale pro ruční míchače bych si to předehřála..