Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 971 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,25 g |
Tuky | 19,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 23,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do vyšší mísy a za postupného přilévání piva elektrickým ručním šlehačem s hnětacími metlami promísíme, dokud se pivo nevstřebá a nevznikne kompaktní hmota.
Krok 2: Zapracujeme i sůl, koření a worchestrovou omáčku, přidáme nasekanou chilli papričku a nakonec nakrájené švestky (ty vmícháme už jen ručně ) a vše dáme asi na půl hodiny do lednice odležet.
Krok 3: Po této době upravíme hustotu směsi pomocí solamylu a strouhanky. Jejich množství nepřeháníme.
Krok 4: Pomocí "zmrzlinové" naběračky (aby byly porce stejně velké) a navlhčených rukou tvarujeme placičky, které vkládáme na rozpálený gril.
Krok 5: Grilujeme na středním žáru po obou stranách dozlatova.
Zveřejněno 22. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Moje poznámka
Pivní burgr se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zv0
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 18 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 20 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 28 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 1 hodinou
Bublanina II
Frana74 před 2 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 5 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Tématické fráze:
burgr,
burgr recept,
potravina burgr,
co je burgr,
burgr jídlo,
recept na burger,
burger recept,
recept na burgery,
jak usmazit domaci burgr,
hovězí burgr recepty,
hovězí burgr,
nejlepší recepty na burgr,
jak udelat maso na burgr,
burgr recept,
hovězí burgr,recept,
burgr krůtí,
vepřový burgr na grilu recepty,
grilování burgr,
luštěnina burgr,
jidlo burgr
Suroviny:
maso vepřové mleté,
maso hovězí mleté,
pivo světlé,
švestky sušené,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
chilli paprika čerstvá,
solamyl,
strouhanka
Komentáře (6)
Dani,na marinády také občas používám ovocné pivo,různé příchutě,podle toho,co vařím,ale švestkové také neznám