Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 154 kJ / 5 534 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,46 g |
Tuky | 403,26 g |
Vláknina | 19,03 g |
Cholesterol | 1,48 g |
Sodík | 649 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 397,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Mandle a moučkový cukr smícháme s 2 vejci.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh. Do směsi mandlí přidáme kukuřičný škrob, rozehřáté máslo a promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Krok 2: Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme po celé ploše plechu. Pomocí sítka poprášíme povrch moučkovým cukrem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C dozlatava, asi 15 minut. Po upečení necháme piškot vystydnout a poté ho rozkrájíme na tři nebo pět stejných dílů. Krok 3: Jeden kus piškotu namažeme náplní, na to dáme další kus piškotu a opět namažeme. Takto postupujeme se všemi díly piškotu. Náplní zarovnáme i boky. Dáme ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí náplně potřeme řezy čokoládovou polevou. Řezy necháme odležet v lednici do druhého dne. Krok 4: Krém: Více než polovinu mléka, cukr a kávu dáme vařit, občas promícháme, aby se cukr rozpustil. Ve zbytku mléka rozmícháme kukuřičný škrob. Do horkého mléka přilijeme mléko se škrobem a mícháme do zhoustnutí. Provaříme 1-2 minuty. Pudink odstavíme z ohně, na povrch přitiskneme potravinářskou fólii, abychom zabránili vytvoření škraloupu a necháme vystydnout. Krok 5: Změklé máslo vyšleháme a za stálého šlehání postupně přidáváme pudink. Máslo a pudink musí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil. Krok 6: Čokoládová poleva: Máslo a čokoládu nakrájíme na kousky. Krok 7: Smetanu dáme zahřát. Když začne smetana vařit, tak ji sundáme z ohně a přidáme do ní máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se vše nerozpustí a nespojí. Polevu necháme deset minut stát a pak s ní potřeme řezy.
Zveřejněno 21. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Moje poznámka
Mandlové řezy s kávovým krémem - Javanais
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pXG2
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 1 hodinou
Párečky v těstíčku
Přidáno před 2 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 6 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 20 sekundami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 3 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 3 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 5 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 5 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 6 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 7 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 8 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 8 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 8 hodinami
Tématické fráze:
mandlové řezy,
řezy s kávovým krémem,
mandlový zakusek,
mandlové zákusky,
mandlove zakusky recepty,
recepty pro celiaky,
štafetky s kávovým krémem,
mandlový dezert,
řezy s krémem,
zákusky z mandlové mouky,
řez s kávovým krémem,
mandlový řez,
mandlové dezerty,
rezy z mandlove mouky,
bezlepkový mandlový dezert,
zakusek s kavovym krém,
výborné řezy z mandlové mouky,
mandlovy dezert s krémem,
řezy na plech s kávovým krémem,
zákusek z mandlové mouky
Suroviny:
mandle loupané,
cukr moučkový,
cukr krystal,
máslo,
škrob kukuřičný,
vejce,
bílek,
cukr moučkový,
mléko,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr krystal,
káva rozpustná,
čokoláda na vaření,
smetana,
máslo
Komentáře (31)
magdalenka: Už to tak bylo v originálním receptu, ale myslím si, že je to kvůli tomu aby se na povrchu vytvořila krusta