Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
Suroviny
Porce: 4 hodně velké porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 878 kJ / 1 405 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,23 g |
| Tuky | 56,94 g |
| Vláknina | 72,65 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 2,12 g |
| Sůl | 5,01 g |
| Sacharidy | 115,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené hřiby a okořeníme. Promícháme a za občasného podlití troškou vody dusíme 20 minut.
Krok 2: Mezitím připravíme zeleninu.
Lilek oloupeme(oškrábeme škrabkou na zeleninu) a nakrájíme na kostky. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlměsíčky. Krok 3: Rajčata nařízneme do kříže a v hlubším kastrůlku je zalijeme vroucí vodou. Poté je ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Krok 4: Z anglické slaniny odebereme 10plátků, které nakrájíme na nudličky a na oleji osmahneme dorůžova. Krok 5: Přidáme cibuli a restujeme 5 minut.
Dále přidáme lilek, rajčata, osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut. Krok 6: Z podušené směsi necháme prudkým varem vyvařit zbytek tekutiny a vmícháme zelené bylinky. Krok 7: Zapékací mísu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Krok 8: Na dno zapékací mísy dáme zeleninovou směs. Na ni rozetřeme podušené hřiby a poklademe plátky anglické slaniny. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 20 minut. Krok 10: 5 minut před koncem posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.
Lilek oloupeme(oškrábeme škrabkou na zeleninu) a nakrájíme na kostky. Cibuli přepůlíme a nakrájíme na půlměsíčky. Krok 3: Rajčata nařízneme do kříže a v hlubším kastrůlku je zalijeme vroucí vodou. Poté je ochladíme, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Krok 4: Z anglické slaniny odebereme 10plátků, které nakrájíme na nudličky a na oleji osmahneme dorůžova. Krok 5: Přidáme cibuli a restujeme 5 minut.
Dále přidáme lilek, rajčata, osolíme, promícháme a pod pokličkou slabým varem dusíme 15 minut. Krok 6: Z podušené směsi necháme prudkým varem vyvařit zbytek tekutiny a vmícháme zelené bylinky. Krok 7: Zapékací mísu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Krok 8: Na dno zapékací mísy dáme zeleninovou směs. Na ni rozetřeme podušené hřiby a poklademe plátky anglické slaniny. Krok 9: Vložíme do předehřáté trouby a na nejvyšší výkon pečeme 20 minut. Krok 10: 5 minut před koncem posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.
Zveřejněno 10. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30Dp
Moje poznámka
Lilek zapečený se zeleninou, hřiby a slaninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30Dp
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 1 hodinou
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 4 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 8 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 8 minutami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 16 minutami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 46 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 1 hodinou
Krémová česnečka
magdalenka před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 1 hodinou
Sekaná z pekárny
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
[email protected] před 1 hodinou
Dvojctihodné koláče ze sádla
magdalenka před 1 hodinou
Tématické fráze:
loupe se lilek,
loupe se lilek?,
zapečený lilek s brokolici,
lilek se zeleninou,
lilek se loupe,
loupe se lilek ?,
hřiby recepty,
lilek loupe se?,
loipe se lilek?,
peceny lilek loupe se,
lilek se loupe?,
loupe se lilek ?,
zapečený lilik z brokolicí,
zapečený lilek se slaninou a žampiony,
lilek s brokolici,
zapeceny lilek s z brokolice,
zapečený lilek se žampiony a slaninou,
loupe se cuketa,
zapečené houby a lilek,
loupe se baklažán
Suroviny:
lilek,
rajče,
cibule,
sýr tvrdý,
slanina anglická,
olej,
petržel,
libeček,
sůl,
houba hřib,
olej,
cibule,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
strouhanka
Komentáře (7)
casino:Ano,u nás se opravdu lilek loupe
Ale tento postup jsem už vážně nefotila,to by mi přišlo hodně zcestné
tejaja:Terezko,možná jsem se opravdu špatně vyjádřila
pipre:Jani,mě zase nikdy nenapadlo,lilek neoloupat.Manželovi ta slupka hodně vadí(i rajčata musím spařit a oloupat).
Takže tady to"oloupání"bylo úplně automatické
Děkuji za zájem o recept i za hodnocení
Jinak recept ukládám a vyzkouším
Vy opravdu loupete lilek?
Zajímalo by mě jak?
Kdysi jsem to zkoušel a moc mi to nešlo. Štrabka si ani nevrzla, nožem to šlo pomalu a bylo moc odpadu.