Lilek zapečený s masovo-houbovou směsí

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Mleté maso 3 názory

Suroviny

1 střední lilek
250 g mletého masa
1 cibule
velká hrst sušených hub
koření na svíčkovou
4 stroužky česneku
majoránka
1 vejce
2 lžíce sádla
sůl
pepř
trochu strouhanky pro případné zahuštění
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme, vydlabeme a posolíme.

  2. Na pánvi na sádle orestujeme cibuli, přidáme namočené a nakrájené houby, chvíli restujeme a ještě přidáme nadrobno nakrájenou dužinu vydlabanou z lilku. Dusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.

  3. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, vychladlou směs z pánve, všechno dobře promícháme a naplníme lilek, který jsme zbavili vypocené vody.

  4. Do vymazané zapékací mísy dáme naplněný lilek a zbytek směsi a pečeme v troubě asi 35-40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek zapečený s masovo-houbovou směsí

Tématické fráze: zapečený lilek s houbami zapečený lilek recepty video recept na zapečeny křest zapečený plněný lilek s houbami a se sýrem lilek plneny houbovou smesi špagety s houbami a lilkem zapečëný lilek plněný masovou směsí masovo-houbová pánev