Lilek zapečený s masovo-houbovou směsí

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Mleté maso 3 názory

Suroviny

1 střední lilek
250 g mletého masa
1 cibule
velká hrst sušených hub
koření na svíčkovou
4 stroužky česneku
majoránka
1 vejce
2 lžíce sádla
sůl
pepř
trochu strouhanky pro případné zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek rozpůlíme, vydlabeme a posolíme.

  2. Na pánvi na sádle orestujeme cibuli, přidáme namočené a nakrájené houby, chvíli restujeme a ještě přidáme nadrobno nakrájenou dužinu vydlabanou z lilku. Dusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.

  3. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, vychladlou směs z pánve, všechno dobře promícháme a naplníme lilek, který jsme zbavili vypocené vody.

  4. Do vymazané zapékací mísy dáme naplněný lilek a zbytek směsi a pečeme v troubě asi 35-40 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilek zapečený s masovo-houbovou směsí

Tématické fráze: zapečený lilek recepty video recept na zapečeny křest zapečëný lilek plněný masovou směsí masovo-houbová pánev

Zapomněl/a jsem heslo