Hovězí na houbách
Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí doměkka. Houby jsou pak skvělým základem omáčky k masu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 206 kJ / 1 005 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,71 g |
Tuky | 33,03 g |
Vláknina | 36,76 g |
Cholesterol | 256 mg |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 1,70 g |
Sacharidy | 38,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, trochu posypeme pepřem.
Krok 2: Houby nakrájíme na plátky. Velké a měkké se později rozdusí a budeme mít z nich omáčku, tvrdé zůstanou celé.
Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme na kostičky a na troše oleje v hrnci osmahneme dosklovita. Poklademe plátky masa. Položíme bobkový list, celý pepř.
Krok 4: Dáme vrstvu hub, asi tak 3 cm, trochu pokmínujeme mletým kmínem, poklademe plátečky česneku a přidáme špetku majoránky.
Krok 5: Dáme druhou vrstvu masa a navrch opět okořeněné houby.
Krok 6: Trochu podlijeme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni. Dokud se z hub vyvařuje voda, nepodléváme a nemícháme.
Krok 7: Až se nám zdá vody málo, mírně podléváme studenou vodou a pokusíme se míchat tak, abychom vrstvy příliš neporušili. Ideálně, aby se ani houby nedostaly na úplně dno, jelikož se pak rychle připalují.
Krok 8: Když je maso měkké, vyndáme jej na talířek a omáčku dochutíme a zahustíme podle domácí zvyklosti.
Krok 9: Přidáme hotové maso aby se opět ohřálo a podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 11. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV4v
Moje poznámka
Hovězí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kV4v
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 4 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 12 minutami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 2 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 3 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 5 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 5 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 5 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na houbách,
recept - hovězí na houbach,
hovězí na houbach recept,
recept hovězí na houbách,
hovězí kostky na houbách,
hovezi na na houbach,
recepty hovězí na houbách,
hovezi maso na houbach,
recept na hovězí na houbách,
hovězi zadni na houbach,
dusene hovezi na houbach,
hovezi na houbách,
hovězi na hobach,
hovezinahoubach,
hovězí nahoubách,
hovězí plátky na houbách,
hovjezí na houbách,
hovězína houbách,
hovězí na houbách top recepty,
top recepty hovězí na houbách
Suroviny:
hovězí zadní,
houby,
cibule,
česnek,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
kmín mletý,
bobkový list,
pepř černý,
majoránka
Komentáře (3)
Proč studenou?
( s přihlédnutím ke "krkovičce" by spíše seděl název MASO NA HOUBÁCH)