Postup přípravy
Krok 1: Nahrubo nastrouhám mrkev, kterou osmahnu na lžíci másla, osolím, hodně opepřím a zaliji kelímkem šlehačky, kelímek je zhruba na půl kila mrkvičky.
Krok 2: Dusím, dokud mrkvička není měkká. Smetana se odvaří a zůstane jen taková omáčka, dle chuti dosladím, kdo chce, může dochutit octem. Nijak nezahušťuji!
Zveřejněno 22. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušená mrkev se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojJK
Moje poznámka
Dušená mrkev se šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ojJK
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 58 minutami
Buchta z cukety
Martina101 před 1 hodinou
Vepřové na houbách
radbastim před 1 hodinou
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 1 hodinou
Těstovinový salát
Elen0766 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
mafinka888 před 2 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 2 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 3 hodinami
Tématické fráze:
dušená mrkev se smetanou,
dušená mrkev na smetaně,
dušená mrkev,
mrkev na smetane,
dušená mrkev top recepty,
dušná mrkev,
rychlá dušená mrkev,
mrkev recepty,
recepty dušená mrkev,
dušená mrkev s bramborem,
dobrá dušená mrkev,
mrkev na šlehačce,
moc dobra dušená mrkev,
dušné kedlubny,
recepty z mrkve,
dušená mrkev na šlehačce,
dušená mrkev recept,
mrkev..slehacka..maslo..omacka,
dusene mrkvicky,
recepty, dušená mrkev na smetaně
Suroviny:
mrkev,
pepř,
sůl,
cukr,
máslo,
šlehačka,
ocet
Komentáře (17)
+