Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové listy plněné mletým masem a vejci v omáčce z pasírovaných rajčat

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 150 kJ /
1 231 kcal
Bílkoviny108,93 g
Tuky47,68 g
Vláknina8,36 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 878 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy88,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z kapusty odkrojíme 6 listů, opláchneme je a dáme do osolené vody vařit 3 minuty. Ihned je propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat na sítku. Krok 2: Mleté maso ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a řádně propracujeme. Toustový chleba nakrájíme na drobné kostičky a zakápneme trochou mléka. Necháme vsáknout. Přidáme k masové směsi spolu se zbývajícím mlékem opět řádně propracujeme. Krok 3: Kelové listy uložíme ve dvou řadách na pracovní plochu tak, aby se částečně překrývaly. Doprostřed listů rozvrstvíme polovinu masové směsi a poklademe v řadě za sebou natvrdo uvařenými vejci, kterým jsme seřízli konce. Na vejce navrstvíme zbývající masovou směs a rukama vytvoříme šišku. Zavineme do kapustových listů a svážeme potravinovou nití. Krok 4: Pasírovaná rajčata dochutíme solí, bylinkami a cukrem. Nalijeme do pekáčku, vložíme kapustovou roládku a pečeme v troubě na 160°C cca 50 minut. Podlejeme vodou nebo vývarem. Podáváme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 21. 10. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/673l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/673l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: recept se mi moc líbí, dělám kapustové závitky na másle, toto je zajímavé a určitě dobré :yes: :-K

Mám kapustu, mám vejce, mám plecko-pomelu a bude se tvořit...jsem zvědavá, jak to dopadne.:yes:

Rebeko, jako vždy krása:-K a určitě i báječná chuť:-p:-p Když se dívám na komentáře, tak ani nevím, kam se poděly všechny ty obdivovatelky, které psaly tak dojemné komentáře. Zcela nezaujatě konstatuji, že máš moc pěkné stránky a vždy jsi perfektně vařila i fotila. A jako bonus připisuji šťastný 13 bod.

Paráda:yes::-p:yes:

Krásný recept :yes::yes::-K:-p

Tuze pohledný recept :-K:yes::-p

Naďka, je to krásny recept. Niečo podobné občas urobím, ale v mangolde. Toto je veľmi dobrý recept, :yes: Bez ohľadu na ajťákov. ;-):-):yes:

Takové pštrosí vejce ve vyšším levelu ;-):-)) Krásná fotka :yes:

Krásný receptík :yes:a krásné foto;-)

Skvělý recept:yes::yes::yes::yes:Škoda že nemám doma kapustu:-(, hned bych do toho šla;-)

Tématické fráze:
plněný kapustový list, plněné kapustové listy, omáčka z pasírovaných rajčat, plnene kelove listy, kapustová omáčka, kapusta s ml.masem, mleté maso zapečené v kapustovych listech, top recepty plněne kapustove pracovní listy, plněný kapustová listy, rajcata s kapustou, plněný kapustové, kapustova rolada, plněný kapustový lusk, kelové listy, kapustové listy plněné ml.masem, rajcatova polevka z pasirovanych rajcat, olněný kapustový listy, plněný kapustový, recept plněný kapustový list, obalené kapustové listy

Suroviny:
maso vepřové mleté, vejce, mléko, chléb toustový, česnek, kůra citronová, sůl, pepř mletý, kapusta, pasírované rajčata, sušená bazalka, cukr třtinový, sůl, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu