Polévka z červeného mangoldu s kroupami a bramborem

maris Kuchařka: maris

Polévky 20 názorů

Suroviny

4-5 listů mangoldu včetně stonků
3 větší brambory
200 g uvařených krup
3 stroužky česneku
1 litr vývaru
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
petrželka
2 lžíce čerstvé majoránky (lístky)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory pokrájené na kostičky, drobně nakrájené stonky mangoldu, plátky česneku a vaříme doměkka.

  2. V půlce vaření vložíme jemně nakrájené listy mangoldu a společně dovaříme.

  3. Polévku dochutíme solí, pepřem a přidáme do ní předem uvařené kroupy.

  4. Na talířích posypeme petrželkou a lístky majoránky.

Poznámka

S mangoldem nemám moc zkušeností, původně jsem si myslela, že stačí ho nechat v polévce jen zavadnout, ale je tužší a musí se povařit - asi jako kapusta. Možná, že záleží i na odrůdě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 51 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polévka z červeného mangoldu s kroupami a bramborem

  • lenka-m lenka-m

    Mangold jsem ještě nikdy nejedla. Budu ho muset vyzkoušet. Na fotce to vypadá krásně.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Katastrophe: to mě těší, že vám zachutnala, děkuju:-)

    Odpovědět

  • Katastrophe Katastrophe

    Už jsem ji dělala dřív a zapomněla jsem dát bod, ale už jsem to napravila a polévku taky brzy zase udělám :-) nemáme teď o mangold nouzi :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,jsem ráda,že mohu tuto dobrotu zakulatit;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: krásná fotka a polévky vypadá moc chutně:-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Evi, Aničko děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:krásná fotka..a výtvor jistě taky moc jedlý..mám taky 3 druhy mangoldu,tak z červeného udělám..taky by s ním šel boršč..místo řepy?
    je to stejný druh,chutná podobně..:-*:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    maris: Mangold také neznám, ale na talíři polívečka vypadá :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jitkas: děkuju,:-) mangold zatím moc neznám, ale určitě poznám;-):-))

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Hodne fotogenicka polevka, mam takove moc rada. Mongold existuje jeste se zlutym rapikem, chut je stale stejna. Tez neztrati barvu pri vareni.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    1974andrea:osivo kupujem a z 1 sáčku mám aj tri druhy mangoldu - rôzny tvar listov, silný biely rapík, silný zelený, vlani aj červený...:-D tento, čo má Maruška možno viac trpel suchom.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:Maruško, je možné, že ty listy už byly starší, já taky mangold nikdy nevařím, i když listy mám veliké, nikdy se mi nestalo, že by byly tvrdé.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Jana Remkova: děkuju:-), já mám s ním taky problém, koupila jsem na Farmářském trhu, na zahradě ho taky nemám.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    1974andrea: tak to já taky,:-)) ale neměla jsem uzený, jen kuřecí:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já mám letos taky mangold s červenými řapíky, je tak krásný na záhoně:-D Ještě bych polévku pro sebe vylepšila vývarem uzeným:-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: cerveny mangold mangold červený recepty polévka z mangoldu mangold červený mangold druhy mongold mangold polévka červený mangold recepty červený mangold recept polévka z řapíků mangoldu recept polevka mangold mangold recepty polévka bílé listy u mangoldu jak vypadá mangold druhy mangoldu listy mangoldu jedlé vaříme z mangoldu vaříme z mangoltu recepty červený mangold červený mongold

Zapomněl/a jsem heslo