Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 519 kJ / 3 709 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,81 g |
| Tuky | 194,10 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 5,34 g |
| Sůl | 13,28 g |
| Sacharidy | 416,48 g |
Postup přípravy
Příprava začíná den předem. Pokud chcete croissanty na večeři začínáme také večer přípravou kynutého těsta. Krok 2: Těsto připravíme klasicky nebo za pomoci pekárny. Nenecháme kynout, zabalíme do mikrotenového sáčku - většího a vložíme do lednice. Krok 3: Ráno si připravíme 220 g másla rozkrájeného na plátky. Těsto vyválíme na velký obdélník a poklademe plátky másla. Přeložíme do tvaru obálky. Opět rozválíme a přeložíme. A ještě jednou, rozválíme a přeložíme. Krok 4: Složené těsto vložíme opět do sáčku a dáme do večera do lednice.
Večer rozdělíme na polovinu a vyválíme delší obdélník a z každého pak asi 14 trojúhelníkových klínků. Plníme podle chuti. Pečeme na 180°C asi 13 minut.
Zveřejněno 25. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Moje poznámka
Croissanty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0ywK
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 13 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 18 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 2 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 5 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 5 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 5 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 6 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 7 hodinami
Tématické fráze:
croissant,
crosaint,
croissant recept,
croissanty z domácí pekárny,
recept na croissanty,
croissant se šunkou a sýrem,
croassant,
recept na croissant,
croissant z domácí pekárny,
crossiant,
croissanty na slano,
croissant se šunkou,
croissanty se sýrem,
croisant,
croissanty,
croissant se syrem,
croissanty recept z pekárny,
croassan,
recept croissant,
croissant z pekárny
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
mléko,
kvasnice sušené,
máslo,
Komentáře (10)
Nikomu to neříkejte, ale já taky nemám všechny jako ty na fotce....
Ale určitě nesmí být moc tuhé, nešlo by pak s máslem překládat.