Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 960 kJ / 6 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 203,40 g |
| Tuky | 235,40 g |
| Vláknina | 20,60 g |
| Cholesterol | 3,09 g |
| Sodík | 1,45 g |
| Sůl | 3,62 g |
| Sacharidy | 867,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tmavé těsto: Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme ke žloutkům střídavě s moukou smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout a překrojíme ho na dva díly.
Krok 2: Světlá roláda: těsto připravíme stejně jako u tmavého těsta. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem při 180°C asi 15 minut. Upečený plát stočíme do rolády a necháme ho vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír, naplníme jí jahodovou marmeládou opět stočíme a dáme odležet do lednice.
Krok 3: Tvarohovo-smetanová náplň: ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Tvaroh, moučkový cukr a vanilkový cukr ušleháme ručním šlehačem a po částech do něj vmícháme šlehačku.
Krok 4: Cukrová poleva: v míse ušleháme cukr s cit.šťávou a vodou na hladkou a lesklou hmotu. Část odebereme a obarvíme ji potravinářským barvivem dorůžova.
Krok 5: Roládu pokrájíme na plátky. Jeden tmavý plát potřeme jahodovým džemem a polovinou krému. Na krém položíme naležato plátky rolády. Přetřeme druhou polovinou krému a překryjeme druhým tmavým plátem, který jsme také potřeli jahodou marmeládou.
Krok 6: Celý moučník zatížíme a dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Nakonec to celé potřeme bílou polevou a dozdobíme růžovou polevou.
Zveřejněno 7. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Moje poznámka
Tvarohové řezy s roládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zG7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 12 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 12 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 13 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 14 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 14 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
tvarohové řezy,
míša řezy tvarohové,
roláda recept,
pečeme řezy,
tvarohové řezy míša,
míša roláda,
tvarohová náplň do rolády,
tvarohová buchta s jahodami,
tvarohová buchta s jahodama,
tvarohové řezy s jahodami,
tvarohová buchta recept,
tvarohový řez,
roláda s tvarohovou náplní,
tvarohová buchta míša,
tvarohové míša řezy,
peceme roladu,
peceme rolady,
jablečno tvarohové řezy,
tvarohové řezy video,
hrníčkové řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
cukr vanilkový,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
potravinářské barvivo červené,
jahodová marmeláda
Komentáře (24)
Ty kvôli svojim miláčkom upečieš zrejme všetko!