Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 663 kJ /
1 114 kcal
Bílkoviny137,15 g
Tuky53,65 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 673 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,81 g
Sacharidy19,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, dáme mléko, promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Krok 2: Pak přidáme mateřídoušku, nadrobno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nadrobno nakrájenou papriku, Hermelín nakrájený na kostičky, vejce, petrželku a důkladně promícháme. Pokud by se zdálo, že je masa řidší, můžeme přidat strouhanku. Krok 3: Pak utvoříme koule, které dáváme do strouhanky a tam je dlaní rozmáčkneme do tvaru karbanátku, obalíme i z druhé strany, smažíme na menším množství oleje, nejprve přikryté, pomalu tak na 150°C, aby se pěkně propekly a sýr se rozpustil. Krok 4: Potom opečeme ještě chvíli z obou stran nepřikryté a na větší stupeň.

Zveřejněno 25. 10. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Už jsem je někdy dávno zkoušela, dneska jsem si na ně vzpomněla a přidala jsem ještě papriku, protože ta je se sýrem velmi dobrá a výsledek byl znát. Jsou velmi šťavnaté!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlrM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlrM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

smuclerka: Jitko, trouba vysušuje, proto se to smaží, aby to bylo šťavnaté;-) Jinak mám velkou radost, že chutnalo:yes:

Bibinka: Dobrý den, zkoušela jsem v troubě, není to ono, dnes budu zase smažit a už se na ně moc těšíme, jsou báječné. Hezký den. Jitka

Jitka: Jitko, já myslím, že by to šlo, asi tak na 200 st. a aby se propekly, tak 3O-45 minut? to si musíš vyzkoušet, já je v troubě ještě nedělala, a spíš bych je pekla přikryté, aby se nespálily a až ke konci bych je nechala bez přikrytí. Vyzkoušej a písni, jak se to povedlo.

Dobrý den, šly by karbanátky péct i v elektrické troubě? Dvakrát jsem je smažila, jsou vynikající, ale ráda bych je nabídla i dítěti. Jaká by byla teplota trouby, jak dlouho se tak peče? Myslím, že z výše uvedeného množství jsem měla cca 12 karbanátků. Děkuji.

Dominikap0: Dominiko, díky, že jsi to vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo:yes: Víš, že jsem nad tou hořčicí docela přemýšlela:-?;-)

Moc dobré, fakt jsme si pochutnali, hlavně ta paprika je nápad:yes: Ještě jsem přidala lžíci hořčice a nemělo chybu...

Mám ráda paprikový lusk k jakémukoliv masu. Dává mu zvláštní chuť a vůni. Máš hezky veselé barevné fotečky:yes::yes:+

;-)Všem děkuji za kladné komentáře

fešné karbošky:-p;-):yes: jak tak koukám, víc nás dělalo z mletého:-D;-):yes:

suslajda:;-)A dobře i mi:-D
Bibinko ta čerstvá paprička v takové dobré baště pěkně křupká viď:-*Moc hezký recept :-p+10:yes:a pěkně nafocené jídlo:-K

;-)že sem lezu tak pozdě dobře mi tak+1:yes::yes:

BIBI..hned bych si dala:yes::yes::yes:to musí být pochoutka:yes::yes::yes:

Karbošky máme moc rádi a s tím sýrem to musí být opravdu dobré. Bibinko, dávám Ti bodík a někdy vyzkouším:yes:

Tématické fráze:
šťavnaté karbanátky z mletého masa, šťavnaté karbanátky v troubě, šťavnatý karbanátek, stavnate karbenatky, karbanátky z mletého masa do trouby, jak připravit karbanátky, jak dlouho péct karbanátky, jak pripravit karbenatky, jak péct karbanátky, jak péct karbanátky v troubě, karbanátky se sýrem a paprikou, jak udělat šťavnaté kkarbanátky, karbanatky jak pect ?, recept na šťavnaté karbenátky, štavnaty karbenatek, teplota na karbanatky, pikantní karbanátky s camembertem, jak prepravit karbenatky, karbanátky v troubě s paprikami, šťavnaté mleté maso recepty

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, česnek, sýr hermelín, lusk paprikový, mléko, vejce, pepř, majoránka, petrželka, sůl, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu