Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená červená řepa s brambory a cibulí

Zeleninové jídlo z jednoho pekáčku, které zachutná i zarputilým fanouškům masa. Řeč je o červené řepě, pečené s cibulí a brambory, provoněné provensálským kořením. Příprava tohoto jídla je nenáročná, a tak ji zvládnou i úplní začátečníci.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majhol

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Řepu, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme. Cibule dáme přibližně stejně jako brambor. Krok 2: Řepu, brambory a cibuli osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením, promícháme a zastříkneme olivovým olejem. Krok 3: Směs pak urovnáme do ohnivzdorné mísy a pečeme na 180 °C 30 minut. Krok 4: Mezitím vymačkáme šťávu z půlky citronu, přidáme k ní stejné množství olivového oleje a důkladně prošleháme. Krok 5: Tím pak pokapeme brambory, znovu promícháme a dáme ještě dopéct na 15-20 minut do trouby.

TIP: Další skvělá možnost přípravy červené řepy. Poradíme, jak ji chutně upéct

Zveřejněno 4. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EY8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Podobně pečenou zeleninu dělám také. K uvedené přidávám dýni, celer a mrkev, cibuli mám nejraději červenou. Je to vynikající večeře, lehká, rychlá. Připravíte-li ještě jogurtový dresink s česnekem a bylinkami, luxusní večeři máte zajištěnou 😊

Děkuji za skvělý levný a jednoduchý recept, je to opravdu vynikající :-K

Andruszka: syrová, jen očištěná

Dobrý den, řepa je předvařená nebo úplně sýrová?

Dostala jsem více řepy, tak jsem dnes vyzkoušela a musím říct, že jsem fakt unešená !!! Je to naprostý luxus!!!<3<3<3 Přidávám foto

Eja57: Proto jsem se ptala, kolik koření, abych to nepřehnala! Jenom "postrašit" !:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna: já bych s ním hodně šetřila...ať nepřerazí tu skvělou chuť pečené řepy, já bych ho tam asi dokonce nedala vůbec, dělávám hodně podobně a hodím tam na tohle množství tak dva stroužky česneku vcelku a ty ještě v polovině pečení vylovím....

Janičko kolik toho provensálského tam dáváš ? Ve videu to vypadá, že asi jednu čl. Dneska chci udělat!

Receptik sa hned zaujal,vsetky suroviny mam doma,tak zajtra bude pre mna na obed.:-K:-K:yes::yes::yes:

Recept je výborný jednoduchý a hlavně moc,moc dobrý.:yes::yes::yes:

vyzkoušeno :-) je to opravdu vynikající :yes: část jsem po prvním promíchání přemístila do zapékací mísy a zapekla ještě s vejcem a cuketou a to byla také lahoda <3

Jana Remkova: Janka, džem z cvikly tu je: https://www.toprecepty.cz/recept/29379-dzem-z-cerv... ;-)

tejaja: děkuji, Terezko :-K

kotatecko4@seznam.cz:;-)

Recept vyzkouším vypadá krásně:-p:yes::yes::yes:

snazilka: děkuji, moc mne to těší :-)

Vyzkoušeno, ochutnáno a tímto pochváleno - překvapivý výsledek (celý život nejím červenou řepu, tak hodně mi vždy nechutnala - do tohoto jsem se pustila jen díky nějakému povědomí o tom, co bych "měla"):yes::yes::yes::-p! Ráda udělám častěji, díky za skvělý bezmasý recept :-K

Jana Remkova: Děkuji - to stejně neznám :-8

snazilka: polníček :-)

Jana Remkova: Co je to zelené na talíři?

majhol:Tomu říkám bezva nápad:yes::-KMě by rozhodně chutnalo:-p

majhol: Mi chutnalo i na kostky :-)

Děkuji moc za doplnění fota, nějak jsem momentálně tento recept nevařila. Ale chci upozornit, že brambory, řepa i cibule jsou vhodnější nakrájené na jemné plátky, pak se chutě lépe propojí.holikova35@seznam.cz

Zcela souhlasím s tvou poznámkou;-). Přidávám foto a dík za skvělý recept:-p

Líbí se mi to a moc. Červená řepa je teď v kurzu :-)

Já ukládám, vypadá to velmi chutně :-p:yes:

Já neochutnala, ale zkoušet budu určitě:-D
Cviklu mám neskutočne rada, aj cibuľu a zemiaky a keď je to pečené... :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
pečená červená řepa s bramborem, zapecena cervena repa s bramborem, pečená červená řepa s brambory, pecena repa s bramborem, pečená řepa s brambory, pečená červená řepa, červená řepa s bramborem, pečené brambory s červenou řepou, červená řepa s brambory, brambory s červenou řepou, červená řepa s bramborama, zapecena cervena repa, červená řepa recepty, pečená řepa, červená řepa pečená, zapečená červená řepa s brambory, pečená červená řepa s bramborama, brambory a červená řepa, pečená červená řepa s cibulí, červená řepa a brambory

Suroviny:
řepa červená, brambory, cibule, olej olivový, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, koření provensálské

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu