Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trubičky z listového těsta s bílkovou nádivkou

Trubičky, plněné bílkovou nádivkou, jsou lehké jako obláček, ve vašich ústech navodí to pravé nebe v hubě a zaručeně sklidí úspěch u vašich strávníků. Posypané moučkovým cukrem se budou vyjímat na sváteční tabuli.

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka3

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 999 kJ /
1 434 kcal
Bílkoviny16,60 g
Tuky70,07 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 245 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy182,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 2: Listové těsto rozválíme na hrubku 2 mm. Nakrájíme na pásek 3 cm na šířku a 30 cm na délku (mně vyšlo 10 pásků). Namotáme na trubičky těsně přes sebe. Krok 3: Klademe na plech koncem vespod. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut. Krok 4: Bílky šleháme mixérem nad párou a postupně přidáváme krystalový cukr a vanilkový cukr, dokud nevznikne tuhá a lepivá nádivka (zhruba 10 minut). Krok 5: Odstavíme ze sporáku a šleháme zhruba další 2 minuty. Krok 6: Trubičky plníme sáčkem a nakonec posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Kalendář vánočního pečení

Zveřejněno 9. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVA5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVA5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jednoduché a super trubičky jsou "25 dkg másla,25 dkg hl.mouky,4 pol. lžíce kefíru.Nechat půl hod, odpočinout a můžete tvořit.Ani nepoznáte,že nejsou z listového těsta.

Věra: pečivo z listového těsta se musí dávat do už rozpálené trouby- asi těch 200 C jak je uvedeno a minimálně 10-15 minut neotvírat dvířka

Věra: Nemastili ste ich po povrchu vajíčkom ? Rezné hrany lístkového cesta sa nesmú mastiť, nevyskočia. ;-)

Trubičky z listového těsta miluji, ale hlavně ty domácí. Mnohokrát jsem zkoušela doma těsto udělat, ale nikdy se mi to nepovedlo.Buď mi nenaskočily, nebo se po délce rozjely. Nevím, jestli je v tom nějaký fígl, který neznám nebo špatné máslo, mouka, prostě fakt nevím. Byla bych moc vděčná, kdyby mi někdo poradil.

Krásné, výstavní:-p+:yes:

Trubičky máme moc rádi:yes::-p:-p:-p

TAKY DĚLÁM NEMÁ CHYBU:yes:+1

Rychlá dobrota:yes: - doporučuji zašlehat do sněhu (při šlehání do zchladnutí) lžíci pikantní zavařeniny:-)

Jak já je miluju:-8:-p:yes:

Dělal jsem posledně šneky, tohle ozkouším taky. Jak dlouho vydrží s tím bílkem?

Tématické fráze:
trubičky z listoveho těsta, listové těsto na trubičky, bílková náplň do trubiček, nápln do trubiček z listového těsta, trubičky z listového těsta recept, bílková náplň do trubičky, trubičky z kefíru, bílková náplň do listových trubiček, bílkové trubičky, trubičky s listoveho testa, náplň do listových trubiček, domácí listové těsto na trubičky, trubičky z listového těsta recepty, domácí trubičky z listového těsta, trubičky s bílkovou náplň, kefírové trubičky, náplň do trubiček z z listového těsta, bílková napln do do trubiček, nápln do trubiček z bílku, vanocni trubičky z listového těsta

Suroviny:
těsto listové, bílek, cukr vanilkový, cukr krystal, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu