Čert
Nejen doma, ale i na některých školách se pečení čertů v předvánoční době stalo tradicí. Při ní se děti motivují k ruční práci, kde mohou uplatnit svou kreativitu. Vytváření čertů z kynutého těsta dle tradiční receptury děti nesmírně baví.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 180 kJ / 4 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,02 g |
Tuky | 105,12 g |
Vláknina | 32,85 g |
Cholesterol | 748 mg |
Sodík | 624 mg |
Sůl | 1,42 g |
Sacharidy | 779,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1E6
Moje poznámka
Čert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1E6
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 13 minutami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 1 hodinou
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 2 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 2 hodinami
Švestková povidla z trouby bez míchání
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 12 minutami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 1 hodinou
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 2 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 3 hodinami
Květákové placičky
Linova před 3 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 4 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 4 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky
Janina007 před 4 hodinami
Hamburgerové bulky
Ajfel před 4 hodinami
Tématické fráze:
certi z kynuteho testa,
čert z kynutého těsta,
čert z těsta,
certi z testa,
čert,
obrázek čerta,
kynutý čert,
kynutí čerti,
jak upéct čerta,
obrázky čerta,
kynutí čertíci,
certi,
těsto na čerty,
obrázky čertů,
obrázky čert a mikuláš,
čert obrázek,
čert a mikuláš obrázky,
čerti obrázky,
postavička čerta,
recept čert
Suroviny:
voda,
cukr,
droždí čerstvé,
máslo,
rozinky,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
vejce,
mandle plátkové
Komentáře (37)
Mirčo - jsou krásní.
To sušené droždí mě taky párkrát zradilo (nebo aspoň nevykynulo tak, jak jsem si představovala) a tak používám pouze živé - dobře zabalené vydrží v lednici dlouho a dá se dokonce s úspěchem mrazit.
Zkus příště do nástřihů na očíčka strčit i po rozince
cathleen a gratulujem k verejnemu