Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapří podkova

Rychlý oběd či večeře pro jednoho, to je recept na pečenou podkovou, hotovou do 30 minut. Maso stačí okořenit a opéct na olivovém oleji, tak nejlépe vynikne jeho chuť. Podávat můžeme se zeleninou i bramborami.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vinstr Vinstr

Snadný

Doba přípravy 11 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby odležení

11 min (5 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie394 kJ /
94 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky10,45 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z čerstvého kapra uděláme podkovu. 2 cm silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá. Krok 2: Pokapeme citronovou šťávou, posolíme a necháme chvíli odležet v lednici. Pak osušíme papírovým ubrouskem, okořeníme čerstvě mletým pepřem, hodně granulovaným česnekem a položíme na horkou pánev, na jejíž dno rozetřeme olivový olej. Krok 3: Opékáme jen tolik, aby byla podkova dobře propečená a šťavnatá, asi 3 minuty po každé straně. Odstavíme, přikryjeme poklicí a nechám 5 minut dojít. Krok 4: Podávám s lehkým zeleninovým džuvečem. V této úpravě podle mého kapřík předčí i lososa.

TIP: Desatero rad na téma kapr

Zveřejněno 5. 12. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANX9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapří podkova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANX9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Radek Jakub 10. 10. 2017 18:15
Opravdu jsem ještě lépe upraveného kapra nejedl .
Skvělý recept .

Děkuji

Rybu můžu jíst celý rok.Prima recept.:yes::-p

Díky Kvetulka také mám rád kapříka v této úpravě.Ta chuť rybiny díky granulovanému česneku hodně zmizí....

VYNIKAJÍCÍ recept!!! Včera byl kapřík v této podobě k večeři a neměl jedinou chybičku! Takhle dobrou rybičku jsme už hodně dlouho neměli! Dávám :yes:

Kapříček, mňam, hned bych si dala, posílám bodíka, tenhle vypadá obzvláště vypečený.... :yes:

Vánoce, nevánoce, hned bych si dala. Moc krásné. :yes::-))

Ááááá, tady už má někdo s předstihem Vánoce a Štědrý den, nebo je to zkouška:-D, ale dávám boda:yes:

Tématické fráze:
kapří recepty, rybí podkovy, pečené kapri podkovy, smažený kapr podkovy, recept na kapra, pečené podkovy z kapra, podkovy z kapra-recept, recepty-kapří podkovy, recepty na kapra, rybí podkovy z kapra, kapr na potkovy recepty, rybí podkovi, kapri potkovy, kapr potkovy, kapr toprecep, recepty z kapra, pecene kapri pdkovy, ryba podkova, recept na rybí podkovy, kapříků podkovy

Suroviny:
kapr, sůl, olej olivový, šťáva citronová, česnek granulovaný, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu