Ražniči v zapékací misce
Milujete špízy, ale nebaví vás zdlouhavé napichování surovin na špejle? Nevadí – stačí je nasypat do zapékací misky, okořenit a upéct. Záleží jen na vás, zda zvolíte prorostlejší krkovičku, nebo libovější plec. Ražniči si skvěle vychutnáte třeba s bramborovou kaší.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 739 kJ / 1 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 215,44 g |
Tuky | 42,05 g |
Vláknina | 13,52 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 897 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 30,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso, cibuli, česnek i uzeninu nakrájíme na kostičky, promícháme s hořčicí, solí, pepřem a mletou paprikou.
Krok 2: Troubu rozehřejeme na 200 °C.
Krok 3: Dáme do pekáčku nebo do mísy z ohnivzdorného skla a přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme v rozehřáté troubě necelé 2 hodiny v závislosti na druhu použitého masa.
Krok 4: Před dopečením můžeme pokličku oddělat, aby se zredukovala šťávička, které je tam docela dost.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší přelitou výpekem.
Zveřejněno 23. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražniči v zapékací misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZLx
Moje poznámka
Ražniči v zapékací misce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kZLx
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Tématické fráze:
zapékací misky recepty,
krůtí ražniči,
ražniči,
recepty do zapekacich misek,
ražniči na pekáčku,
recepty do zapékací misky,
ražniči recept,
zapékací miska recepty,
raznici na plechu,
zapékací misky,
recepty pro zapékací misky,
ražniči z krůtího masa,
recepty v zapekacich miskach,
recept na ražničí,
ražničí ze dvou druhů masa recepty,
zapékací misky recept,
recepty ražničí,
recepty zapékací misky,
recept do zapékací misky,
recepty na zapékací misky
Suroviny:
maso vepřové,
špekáček,
cibule,
česnek,
hořčice,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká
Komentáře (54)
***
"Tento recept jsem vymyslela sama..."
No asi jste o tom přesvědčena, ale chápu vás
Kdysi jsem vymyslel variantu na "Šneky po gaskoňsku", tedy ulity plněné drůbežími žaludky (komentář zde: https://www.toprecepty.cz/recept/48039-hlemyzdi-sn...
Nějaký čas jsem nosil nos nahoru, až mi do něj málem napršelo
A žampiony mě ještě nenapadly, tak děkuji za tip.
p.s-přidala jsem na1/2překrojené žampiony-potřebovala jsem vyčistit ledničku