Suroviny
Porce: 2 koláče
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 326 kJ / 2 468 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 61,08 g | 
| Tuky | 61,23 g | 
| Vláknina | 15,75 g | 
| Cholesterol | 564 mg | 
| Sodík | 122 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 410,29 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Smícháme mouku s droždím, solí a cukrem, zalejeme vlahým mlékem, přidáme ostatní a zpracujeme tužší těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 40 min vykynout.
	Krok 2: Pak si těsto rozdělíme na 2 díly. Každý pak ještě na 4 díly. Nádivku si rozdělíme na 2 díly a každý z těchto dílů ještě na 3 hromádky. Každý ze 4 dílů těsta si rozválíme do stejně velikého kruhu.
	Krok 3: První si rozválíme na papíru na pečení a potřeme nádivkou (já měla makovou). Pokud potíráte Nutellou, tak jí předem nahřejte, půjde lépe roztírat Na ní položíme další rozválený kruh a opět potřeme nádivkou a to ještě jednou zopakujeme. Poslední kruh položíme nahoru.
	Krok 4: Skleničkou si naznačíme kruhový střed a nožem po obvodu značky jednotlivých čtvrtin, aby byly řezy pravidelné. Kruh rozřežeme nejprve na čtvrtiny, ty poté na poloviny, takže získáme osminy a osminy zase na poloviny, takže získáme šestnáctiny. Střed musí zůstat nerozřezaný! Nejlépe to jde řezat pomocí kolečka na pizzu.
	Krok 5: Do každé ruky vždy vezmeme jeden cíp a zatočíme ho tak, aby byly vzájemně zatočené protichůdně. Takto opakujeme se všemi cípy, dokud nezískáme 8 cípou hvězdu, jejíž každý cíp se skládá z dvojice opačně zamotaných cípů. Doupravíme jednotlivé konce, potřeme bílkem, střed můžeme ozdobit drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Zveřejněno 23. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Koláč jako květ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9y6P
Moje poznámka
					
				
Koláč jako květ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9y6P
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							nutelovy kolac, 
						
						
							lada hruška koláč hvězda, 
						
						
							kynuta hvezda s nutelou, 
						
						
							nutelový květ, 
						
						
							kolac jako kvet, 
						
						
							kolac makovy kvet, 
						
						
							kolac hvezda, 
						
						
							pecena hvezda s nutelou, 
						
						
							kynutý makový květ videorecept, 
						
						
							makový květ videorecept, 
						
						
							koláč s nutelou láďa hruška, 
						
						
							nutelový koláč ládi hrušky, 
						
						
							pečený makový květ, 
						
						
							kolac jako hvezda, 
						
						
							nutelový koláč ládi hrušky, 
						
						
							makovy květ květ videorecept, 
						
						
							pečený květ, 
						
						
							láďa hruška kynuty kolac, 
						
						
							kynuty kvet, 
						
						
							koláč s nutelou od ládi hrušky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mléko, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							nutella, 
						
						
							skořice, 
						
						
							bílek
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (18)