Maminčiny medové řezy
Výborné medové řezy z tenkých plátů těsta potřených jemným pudinkovým krémem a rybízovou marmeládou vám jistě zachutnají. Na povrchu je ještě potřete citronovou polevou a počkejte jeden až dva dny, až se odleží.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 181 kJ / 7 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,51 g |
Tuky | 297,27 g |
Vláknina | 15,40 g |
Cholesterol | 1,75 g |
Sodík | 3,68 g |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 1 149,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 2: Na vál nebo pracovní desku prosejeme mouku a do ní vmícháme 1 lžičku jedlé sody.
Krok 3: V kastrolku pozvolna, nejlépe ve vodní lázni, pomalu rozpustíme máslo, med, cukr, vanilkový cukr a 2 vajíčka, vše prohříváme, až se spojí.
Krok 4: Tuto teplou směs nalijeme do mouky a zpracujeme v bochánek. Aby těsto netuhlo, dáme do kastrolu teplou vodu, otočíme poklici, na ni dáme dřevěné prkénko a na něj těsto, které rozdělíme na 6 dílů.
Krok 5: Z nich vyválíme pláty, vložíme do předehřáté trouby a upečeme je na pečicím papíru – jde to rychle.
Krok 6: Dále připravíme krém: V kastrolku rozmícháme ve vanilkovém cukru pudink, přilijeme mléko, vše uvaříme do zhoustnutí.
Krok 7: Po odstavení do pudinku zašleháme žloutky a pak už nevaříme. Aby se neudělal škraloup, kaši po chvílích mícháme nebo ji jemně poprášíme moučkovým cukrem a necháme stát do prochladnutí.
Krok 8: Zvlášť ušleháme máslo s cukrem, po částech zašleháváme prochladlou pudinkovou kaši, nakonec ochutíme rumem. Dáme pozor, aby rum nebyl studený, například z ledničky, krém by se mohl srazit.
Krok 9: Začneme plnit. První placku potřeme vrstvou krému, přiklopíme další a na ni dáme slabší vrstvu džemu, opakujeme, až do poslední placky, která zůstane suchá a na ni natřeme citronovou polevu.
Krok 10: Polevu připravíme tak, že do prosátého moučkového cukru nalijeme horké mléko nebo vodu a poté citronovou šťávu. Nejlépe je třít poctivě vařečkou. Poleva musí být hladká a lesklá.
Krok 11: Nejlépe je řezy naplnit jeden den, pak je zatížit nějakým větším tácem a druhý den teprve polévat.
Zveřejněno 29. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
Moje poznámka
Maminčiny medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vR3r
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 4 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 7 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 11 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 24 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 29 minutami
Svíčková na smetaně
Sahula před 35 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 1 hodinou
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 3 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 4 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy recepty,
medové řezy,
medové řezy na plech rychlé,
medové řezy na plech,
maminčinyrecepty.cz,
maminčiny recepty cz,
maminčiny recepty,
maminčiny řezy,
recept na medové řezy,
medové řezy recept,
rychlé medové řezy,
medové řezy s čokoládou,
maminčiny recepty.cz,
recept medove rezy,
medové řezy s čokoládovou polevou,
recepty medové řezy,
medovníkové řezy,
maminčiny,
medova poleva,
maminčinyrecepty
Suroviny:
mouka hladká,
med,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
cukr vanilkový,
soda jedlá,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko,
šťáva citronová
Komentáře (36)
Malý rozdíl v našem receptu je: 70 g másla, místo vanilkového cukru dáváme trochu skořice a používáme cukr krupici, jinak ten zbytek surovin a postup na výrobu těsta je stejný.
Naprosto se liší v náplni, vždy děláme kakaovou, někdy ovoněnou rumem, vršek většinou posypaný kokosem, tentokrát jsem použil ořechy.
Jestli nevadí přidám foto mé verze
Málem jsem zapoměl, u nás doma se těmto řezům odjakživa říkávalo Pišingr.
Jinak,je mi to dodnes vyčítáno/i když jenom žertem/ to ovšem na věci nic nemění,byl to fakt!
Dopíš, prosím, do surovín ríbezľový džem. Ďakujem!