Měkké a voňavé vánoční perníčky
Bez perníčků by to snad ani nebyly ty pravé Vánoce! Perníčky podle tohoto receptu jsou měkké hned po upečení, takže je můžete péct až těsně před svátky. S přípravou těsta, vykrajováním a pečením perníčků i s jejich zdobením velmi rády pomáhají děti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 951 kJ / 5 007 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,38 g |
Tuky | 191,77 g |
Vláknina | 16,62 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,65 g |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 725,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme nejprve sypké suroviny, promícháme, přidáme tekuté suroviny a znovu promícháme. Vše by mělo mít stejnou teplotu.
Krok 2: Vše důkladně prohněteme a zpracujeme na měkké vláčné těsto. Vyklopíme na vál a znovu propracujeme.
Krok 3: Když je těsto dokonale propracované, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme na 2 dny odležet na chladnější místo, ale ne do lednice.
Krok 4: Před pečením vyložíme plechy pečicím papírem.
Krok 5: Těsto po částech vyvalujeme na válu jemně posypaném moukou. Opatrně vykrajujeme perníčky a skládáme je s mezerami na plech.
Krok 6: Pečeme při teplotě 170 °C asi 8 minut a hlídáme. Menší tvary potřebují péct kratší dobu.
Krok 7: Bílek vidličkou mírně našleháme a potřeme jím ještě horké perníčky ihned po vytažení z trouby, aby byly lesklé.
Krok 8: Připravíme polevu: Cukr několikrát prosejeme přes sítko. Všechny suroviny spolu utřeme vidličkou (nebo ručním šlehačem se spirálami na těsto) do hustšího hladkého sněhu.
Krok 9: Perníčky necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou. Jsou krásně měkké a ihned k jídlu.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Moje poznámka
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYRw
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 17 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 21 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 28 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 1 hodinou
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 1 hodinou
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 2 hodinami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 3 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 6 hodinami
Tématické fráze:
vanocni pernicky měkke,
měkké vánoční perníčky,
zdobení vánočních perníčků,
vánoční perníčky,
vánoční perníčky recept,
dobré vánoční perníčky,
vánoční cukroví perníčky,
vanocni pernicky ihned mekke,
perníčky ihned k jídlu,
vanocni pernicky mekke recept,
recept na měkké vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky měkké,
pernicky vanocni,
nejlepsi vánoční perníčky,
recept na vánoční perníčky,
zdravé vánoční perníčky,
recepty na vánoční cukroví pernicky,
nejlepší těsto na perníčky,
zdobíme vánoční perníčky,
kornout na zdobeni pernicku
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
med,
soda jedlá,
koření do perníku,
kakao,
bílek,
bílek,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (82)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dily moc za recept. Rozhodne si nasel misto v mem osobnim sesirku vanicnich receptu
Nechtěla jsem ho vyhodit, tak jsem nakonec přidala ještě máslo a med, aby to jakž takž drželo pohromadě, aby z něj byly alespoň ty sušenky k okamžité konzumaci...Uvidím jak doma budou chutnat, já jsem výsledek očekávala poněkud jemnější "medovější", na mě je tam až moc koření (perníkové koření a pak ještě z prášku do perníku)...přijde mi chuťově podobné spíš "litému" perníku na plech...