Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 297 kJ / 4 851 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,43 g |
Tuky | 227,20 g |
Vláknina | 9,14 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 922 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 550,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si formu o průměru 22 cm.
Krok 2: Sušenky rozdrobte na drť. Smíchejte je s rozehřátým máslem, rozložte je na dno a po stranách formy a utlačte lžičkou. Formu vložte na 30 minut do ledničky.
Krok 3: Předehřejte troubu na 170°C.
Krok 4: Tvaroh vložte do mísy. Přidejte cukr a vyšlehejte hladkou směs. Zašlehejte citronovou šťávu a postupně přidávejte vejce. Vše důkladně vyšlehejte.
Krok 5: Tvarohovou směs vyklopte do formy. Formu vložte do trouby a koláč pečte 60 minut. Poté vyjměte a při pokojové teplotě nechte koláč zcela vychladnout. Nakonec jej vložte na 3 hodiny do ledničky.
Krok 6: Připravte si citronovou polevu. Do mísy nasypejte cukr a vlijte kondenzované mléko a šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté vmíchejte citronovou kůru a šťávu.
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Moje poznámka
Citronový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2ogA
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 10 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Sahula před 3 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 45 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 6 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Tématické fráze:
citronové zákusky,
zakusek,
cheesecake top recepty citronový,
top zákusky,
nejlepší zákusky recepty,
zakusek bez mleka,
nejlepší recepty na zákusky,
českejt zakusek,
zákusky bez mleka,
recepty zakusky,
nejlepší zákusky,
nejlepší zákusek,
zakusek z kondenzovaneho mleka,
top 10 zákusky recepty,
česke recepty zakusky a podobné,
zákusky citron,
zákusky s citronem,
zakusek cheesecake,
nejlepší český zákusek,
top recepty zákusky
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
tvaroh měkký,
cukr krupice,
šťáva citronová,
vejce,
cukr moučkový,
mléko kondenzované,
citron,
šťáva citronová,
máta,
cukr moučkový
Komentáře (8)
Tato diskuze asi směřuje do nikam
Mně se "cheesecake" taky nelíbí, ale u tohoto typu zákusků je to zažité označení. Podobně jako, bohužel, nadužívaný název "carpaccio". Oč světověji zní "Carpaccio z červené řepy" na rozdíl od řepáckého "Nakrájená řepa", že
Do polevy by šlo asi použít i SALKO (zahuštěné slazené plnotučné mléko) Má skoro stejně cukru jak uvedeno v rcp a asi by to zjednodušilo (ale asi i prodražilo) přípravu