Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 91 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,23 g |
Tuky | 0,22 g |
Vláknina | 1,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,86 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Moje poznámka
Chlebové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vmN
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 7 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 8 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 9 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 10 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 10 hodinami
Maková náplň
mismi před 10 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 12 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 13 hodinami
Žampionovo-kuřecí guláš
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
chlebové placky,
placky z chlebového těsta,
chlebová placka recept,
chlebová placka,
placky z chleba,
křupavé chlebové placky,
pečené chlebové placky,
suché placky,
chlebové placky pečené v troubě,
chlebovy posuch,
placka z chlebového těsta,
recept na chlebové placky,
křupavá chlebová placka,
nominal recepty,
knackebrot recept,
dietní chlebová placka recept,
chlebovy osuch,
pohankove placky na sucho,
placky ze suchého chleba,
recept na dietní chlebové placky
Suroviny:
nominal bezlepková směs,
droždí,
voda,
olej,
cibule,
česnek
Komentáře (8)
"(běžná mouka může obsahovat až 80% lepku)"
No to by tedy bylo parádní lepidlo
Chybička se vloudila, asi
Nemá být, že běžná mouka může obsahovat až 80% lepku z bíloviny v mouce obsažené?
Směs obsahuje hodně škrobů a tato navíc i pohankovou vlákninu.
Placky mi ve výsledku chuťově připadly tak asi jako něco mezi topinkou a bramborákem. Chutnaly dospělým i dětem. Návštěva si pomlaskávala.
Samozrejme, dnes existuje množstvo receptov na všelijaké inovované lángoše, tie pôvodné sa podávali v domácnostiach napr, na raňajky, keď sa piekol chlieb.
V recepte však autorka cesto nenecháva kysnúť, tak mám obavy, že placky budú hutné.
Péct nasucho nebo jen na tukem potřené pánvi je úplně jiné. Tak jsem smazila i gözleme - měly hnědé puchýře (oči), ale mastné nebyly ani náhodou.
Kdo chce, musí si vyzkouset, co mu bude vyhovovat (chutnat).
http://www.toprecepty.cz/recept/21161-staroceske-c...
Pokud se nepletu (místní Slovenky určitě pomůžou