Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 345 kJ / 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,62 g |
Tuky | 15,30 g |
Vláknina | 5,14 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 23,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupeme, omyjeme brambory.
Krok 2: Nastrouhame do misky jednu na jemno, druhou na hrubo, pripravime si oloupany cesnek. Prolisujeme do nastrouhanych brambor. Rozbijeme do toho 2 vejce pridame sul, pepr, majoranku, trosku grilovaciho koreni. Vse poradne rozmichame a vypracujem testo.
Krok 3: Nechame tak 10-15 minut odstat v klidu. Brambory pusti stavu. Postupne pridavame hladkou mouku a michame testo vidlickou.
Krok 4: Rozpalime si sadlo nebo olej na panvi. Na mirnem plameni smazime placky.
Krok 5: Nakrajime si hermelin na platky, nivu na kousky.
Krok 6: Rajce, okurek taky nakrajime.
Krok 7: Na vysmazenou placku pokladame hermelin, nivu, zeleninu a posypeme kyselým zelim.
Zveřejněno 15. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborak ala Hatori
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qY7
Moje poznámka
Bramborak ala Hatori
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4qY7
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 1 hodinou
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 20 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Tématické fráze:
tuřínové bramboráky,
tuřínové zelí,
tuřínové placky,
tuřínový bramborák,
tuřínová omáčka,
fotoalbum rajce.cz,
tuřínové zelí recepty,
tuřínové,
bramborak ala chocholous
Suroviny:
brambory,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
koření grilovací,
mouka hladká,
sýr niva,
sýr hermelín,
zelí kysané,
rajče,
okurka salátová
Komentáře (10)
No, rcp byl původně nazván "Placky ala Hatori" Já jen kulantně naznačilo, že je to v podstatě bramborák a zdá se, že se někomu rozsvítilo a název pozměnil
zizala:
No, říká se, že v lásce a byznysu je dovoleno vše
Asi to platí i v kuchyni
No, my nejradši bramboráky jen tak samotné, s mlíkem