Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 188 kJ / 762 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,34 g |
Tuky | 39,83 g |
Vláknina | 6,38 g |
Cholesterol | 843 mg |
Sodík | 1,53 g |
Sůl | 3,53 g |
Sacharidy | 42,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Moje poznámka
Lilky na orientální způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6v2O
Nejnovější recepty
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 2 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 16 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 17 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 22 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůběží v peřině
Dadka0 před 1 hodinou
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 1 hodinou
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 4 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 15 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 18 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 18 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 20 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 20 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 21 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 22 hodinami
Tématické fráze:
lilek recepty,
recepty ládi hrušky 20.1.2015,
pecena zelenina.lilek apod.,
orientální recepty,
lilek masala,
lilky recepty z nich,
zelenbina na orientální zpusob,
recept lilek,
lilek v receptech,
lilek na turecky zpusob,
lilek orientální recepty,
lilek plíseň,
orientální kuchyně lilek recept,
lilek na indicky způsob,
lilek vo obsahuje,
orientalni zelenina,
mrkev na orientalni zpusob,
lečo z cukety,lilku apod,
lečo z cukety lilku a rajčat na řecký způsob,
lilek orientalni
Suroviny:
baklažán,
vejce,
cibule,
česnek,
sýr tvrdý,
mléko,
olej,
pepř černý,
sůl,
strouhanka
Komentáře (15)
Tejaja vařila podle nějakého zdroje. Jídlo bude určitě dobré, vylepšit bylinkami není na závadu a nikdo se nemusí držet přesně receptu.
Nevyjadřovala jsem se. S lilkem u nás doma bych neuspěla, ale to je náš problém. Zapečená zeleninová jídla jinak máme rádi a jsou dobrá.
Tak Laďko-fialko, vypadá to, že snad Tejaja Vám šlápla na kuří oko
Milá zlatá, vy račte být otravnější než já
Jsou zkrátka jídla, která moc půvabu nepobrala a myslím, že toto není ani zdaleka ten případ.
Připomíná to trochu Melanzane alla parmigiana a to patří do zlatého fondu světové kuchyně, ať se vám to líbí, nebo ano
K samotnému receptu bych poznamenala, že bych volila místo mléka a vajec vrstvy zeleniny prokládat směsí opečené cibulky a zesklovatělého česneku, nasekané bazalky, a ještě na tuto směs nasypat strouhaný sýr. Na poslední zeleninovou vrstvu nasypat pouze strouhaný sýr, ale až bude zelenina upečená (výborná je al dente) a nechat rozpustit nebo zrůžovět...
Doporučila bych také nechat lilky "vypotit", protože i rajčata pustí hodně šťávy a jídlo by se mohlo proměnit v nevzhlednou čvachtu. Aby jídlo získalo orientální nádech, můžeme plátky zeleniny kromě solí posypat kořením garam masala, kari apod. Lilky mám moc ráda. Stejně tak je vynikající pečená dýně Hokkaido se sýrem s modrou či zelenou plísní a marinovanými dýňovými semínky...Mňam.
Ale musím přiznat, že bych si tohle "nudné a nevzhledné" jídlo s chutí dala. Přidat bylinky je moc dobrý nápad
Recepty zo života mám ráda, objevila jsem české knihkupectví, kde se dají sehnat, tak jich už mám pár doma. Dají se v nich objevit skvosty
ladka fialka: Vyjadrili ste svoj názor a pokiaľ dobre vidím, nikto vám neodporoval ani sa k vášmu komentáru nevyjadroval. Takže nechápem, o čom píšete. A ja som skôr medzi tými, ktorým sa nepochlebuje. Stačí pozrieť moje recepty a počet bodov v nich. A pokiaľ bolo vašim záujmom troška rozvíriť hladinu, tak sorry, neskočím na to.
P.S. Druý raz sa kľudne prihláste, sú veci, ktoré človeka prezradia, aj keď sa snaží písať anonymne.
Já bych určitě přihodila nějakou bylinku, oregano, bazalku a podobně