Postup přípravy
Krok 1: Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme.
Krok 2: Poklademe plátky angl. slaniny a míchanými vajíčky (které jsou ještě jemně tekutá). Přidáme nakrájenou na proužky ster. kapii a okurky.
Krok 3: Míchaná vejce: rozklepnutá vejce dáme na pánvičku s olejem, mírně osolíme, opepříme,mícháme do mírného ztuhnutí. Počkáme, až vychladnou a plníme jimi roládu.
Krok 4: Zabalíme a převážeme nití.
Krok 5: Do kameninové nádoby PH vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, roládu, podlijeme. Maso ještě mírně osolíme, okmínujeme.
Krok 6: Zapneme na 3 hodiny HIGH, poté můžeme dopéci v troubě cca 20- 30 minut "na kůrčičku".
Krok 7: Roládu po upečení vyjmeme, šťávu zahustíme, jak jsme zvyklí, dochutíme. Já jsem použila "omáčku k pečeni" a "mysliveckou omáčku" od f. Nikal, která omáčku mírně zahustí a dochutí.
Zveřejněno 4. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVWj
Moje poznámka
Bůčková roláda z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVWj
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 19 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 20 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
bůčková roláda,
roláda z bůčku s míchanými vejci,
bůčková roláda recept,
hovězí roláda pomalé pečení,
výborná bůčková roláda recept,
recepty pro nemocné dnou,
kucharka pro pomaly hrnec,
recepty z pomalého hrnce,
recept bučkova rolada,
bůčková roláda recepty,
pomaly hrnec recepty,
pomalý hrnec kuchařka,
recepty bůčková roláda,
kuchařka pro nemocné dnou,
bůčková rolka,
recepty pro pomalý hrnec,
hrnec na pomalé pečení,
recept na bučkovou roládu,
recepty pomalý hrnec,
rolada v pomalém hrnci
Suroviny:
bůček vepřový,
vejce,
okurky sterilované,
kapie sterilovaná,
olej,
slanina anglická,
hořčice,
sůl,
pepř,
kmín celý,
cibule,
voda
Komentáře (15)
Díky za bodíky
+
Jinak se budu opakovat - jejich bujon tzv. Univerzální polévka je bezvadná, vhodná i pro vegetariány, bez purinů, cholesterolu