Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 147 kJ / 2 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,39 g |
Tuky | 79,84 g |
Vláknina | 18,61 g |
Cholesterol | 531 mg |
Sodík | 6,70 g |
Sůl | 16,65 g |
Sacharidy | 385,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si do vody dáme psylliové semínko, aby nám vznikla náhrada lepku. Aspoň na 10 minut, ale déle je lépe.
Krok 2: V troše mléka rozmícháme droždí, přidáme trošku mouky a cukr a necháme vzejít kvásek.
Krok 3: Do domácí pekárny dáme smíchané všechny tekutiny s vejci. Na ně nasypeme vše sypké a dáme program na těstoviny. Jen aby se vypracovalo těsto.
Krok 4: Protože je tohle jiná konzistence, tak při míchání pomáháme pekárně stěrkou, nebo vařečkou.
Krok 5: Vymíchané těsto přendáme na silikonový vál potřený olejem. Uválíme váleček a z něj odebíráme stejné množství na housky. Tvoříme bulky, které dáváme na olejem potřený pečící papír. Ze zbytku těsta jsem udělala malé bagetky.
Krok 6: Na dno trouby dáme plech s horkou vodou a bulky dáme do trouby vykynout aspoň na 30minut. Vykynuté lehce nařízneme nožem, potřeme osolenou vlažnou vodou, posypeme tím, co máme rádi a dáme na 180°C cca na 15-20 minut péct.
Krok 7: Hotové dáme na mřížku vychladnout a vydýchat. Protože BL pečivo nemá takovou trvanlivost, jako klasické, je dobré si jej dát po částech zamrazit.
Zveřejněno 22. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkové bulky chlebovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn8G
Moje poznámka
Bezlepkové bulky chlebovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn8G
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 7 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 8 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 8 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 8 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 8 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 1 hodinou
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 4 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 5 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 6 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 8 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 8 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 10 hodinami
Květákové placičky
Linova před 10 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 11 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší bezlepkové housky,
bezlepkové hamburgerové bulky,
bezlepkové bramborové bulky,
bezlepková houska,
housky s psylliem = recepty,
domaci bezlepkove bulky,
bezlepkové recepty,
bezlepková houska recept,
bezlepkové housky recept,
houstičky s psylliem recept,
bezlepkove pecivo s psylliem,
recepty bezlepkové housky,
recepty bezlepkové housky,
keto domácí houstičky,
z čeho je keto bulka,
psyliove bůlky,
seminkove housky keto,
domácí pečivo bezlepkove recept,
tvrdé bezlepkove pečivo,
keto houstičky
Suroviny:
mouka chlebová,
mléko,
voda,
olej,
vláknina jablečná,
semínka psylliová,
vejce,
sůl,
semínka sezamová,
cukr,
ocet,
droždí,
semínka sezamová,
semínka slunečnicová,
sýr strouhaný,
voda
Komentáře (10)
Dcera má už 33 let bzlp dietu,vím, že ty rohlíky jsou tvrdé (aby vydržely)a fuj...peču dobrý chleba, ale housky jsem se ještě neodvážila, zkusím a napíšu.
Holky jste dobré, držím palce a děkuji za recept
za druhé: vypadá to přímo skvěle, ukládám