Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vejce "Monte Carlo"

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

18. 10. 2010 10:01

Suroviny

Porce: 1 osoba

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 818 kJ / 913 kcal
Bílkoviny29,25 g
Tuky65,09 g
Vláknina8,07 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,37 g
Sacharidy41,39 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: pripravila som podľa receptu šéfkuchára Viléma Vrabca.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

19. 10. 2010 12:03

Iboli, myslím, že to člověk ani nevmímá, neb Velká kuchařka Viléma Vrabce byla určitě pro mnohé z nás vlastně učebnicí vaření, já ji mám v původním vydání tak ošmatanou a rozklíženou, že se to nedá ani vypovědět, ale nevyhodím ji, protože s ní jsem začínala. Máš pravdu, byl to nejen Kuchař, ale hlavně, uměl to jako autor hezky vysvětlit a nafotit a logicky seřadit:yes::yes::yes:, přidám ti fotku své kuchařky, jinak ji smáznu, samozřejmě, pokud ji chtít nebudeš

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

19. 10. 2010 09:51

Dakujem za pekný ohlas a hodnotenie:-K Len ma trošku mrzí, že nikto si nevšimol, že ide o skvelý recept známeho českého šéfkuchára Viléma Vrabca. ...a posunulo sa to v diskusii na výrobu paštičiek z lístkového cesta, ktorú môžem vložiť od toho istého autora.:-))

zuzun

18. 10. 2010 18:47

ukladam:yes:

pipre pipre

18. 10. 2010 12:23

Paštičky jsem už párkrát dělala, zatím jen se sladkou náplní a zapékala jsem je rovnou s tvarohovou nádivkou jako na koláče a na ni jsem po upečení dala ještě ovoce a šlehačku. Malé zbylé kolečka jsem ještě spojila v těsto a znovu rozválela a vytvořila nové paštičky. Tato nádivka se moc líbí a určitě ji použiju příště.:yes:+4

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

18. 10. 2010 12:11

Ivuška, ok, môže sa juknúť 2x na to isté, ked jej to pripadá zložité. Lepšie 2x, než ani raz, nie?:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 10. 2010 12:08

:-Dtak to pardon, já viděla to, že se Martina ptá a přijde jí to moc složité - když jukne na fotečky, uvidí, že to tak není;-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

18. 10. 2010 12:04

Ivuška, ten fotopostup už bol vložený - vid komentár kataríny o 10,36,49:-))

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 10. 2010 11:58

Martino, opravdu to složité není...mrkni na tenhle recept: http://www.toprecepty.cz/recept/2045-pastetky/ je u něj fotopostup.;-)

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

18. 10. 2010 11:13

Martinka, ten postup nie je zložitý, len som ho rozpísala podrobne. Inak išlo by to aj tak, ako Ty chceš, ale chýbalo by tam lístkovanie cesta a tvar, ktorý je práve pre paštičky - paštétky taký typický. Ja som to robila tiež prvýkrát a podarili sa:-))Najlepšie je zvoliť si vykrajovátka podľa veľkosti vajíčka.

martina 72

18. 10. 2010 11:04

Yboli jen mě tak napadlo, protože ten postup na tu paštičku, se mi zdá dost složitý, ale opravdu možná jenom zdá,:-O nešlo by to udělat tak, že bych vzala nějakou větší formičku na košíček a zvenku tu formičku obalila lístkovým těstěm a dala upéct? Teoreticky by tak měl vzniknout košíček, ale nevím:-?Myslíš, že by to šlo?:-O

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 10. 2010 10:55

Iboli,:-Kjsi hodná,že jsi to popsala děkuji moc.;-):-K+1:yes:

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

18. 10. 2010 10:51

Paštičky z lístkového cesta: Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Vykrajovátkom o priemere 7 cm vykrojíme 1. párny počet koliesok - teda veľké plné kolieska 2. z veľkých plných koliesok vykrajovátkom o priemere 5 cm vykrojíme znovu kolieska - teda dostaneme veľké vykrojené kolieska a plné malé kolieska. Okraje veľkých plných koliesok potrieme studenou vodou a položíme na ne veľké vykrojené kolieska, ktorých horné kraje potrieme rozšľahaným žltkom a dostaneme paštičky. Paštičky aj malé plné kolieska potreté žltkom dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 220 stupňov/ventilátor/12 minút. Hotové paštičky po vybratí v strede premáčkneme nadol opačným koncom varešky, po vychladnutí použijeme podľa potreby. Malé kolieska môžeme použiť ako poklop paštičiek alebo upotrebíme inak:-))

Meszarosovabolya Meszarosovabolya

18. 10. 2010 10:39

Maris, napísala som to, ale už mi to nevzalo, že upravovaný komentár nie je najnovší. Napíšem ešte raz.:-))

katarina

18. 10. 2010 10:36

práve včera som na také trafila.... tu je postup: http://www.toprecepty.cz/recept/2045-pastetky/

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 10. 2010 10:30

Iboli,mohla by jsi popsat jak se dělají ty paštičky z listového těsta?prosím:-!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mail proyecto1.cl loc:cz mail multimetal.tie.cl loc:cz předkrmy recepty mail providencia.tie.cl loc:cz mail coinpal.tie.cl loc:cz mail proyectos.tie.cl loc:cz vilém vrabec recepty fotofer@tie.cl loc:cz mail tie.cl loc:cz falonso@adsl.tie.cl loc:cz tonini@tie.cl loc:cz gonart@adsl.tie.cl loc:cz monte recept vilém vrabec velká kuchařka předkrmy karink@adsl.tie.cl loc:cz sabrec@adsl.tie.cl loc:cz adiac@tie.cl loc:cz profaser@adsl.tie.cl loc:cz flexico@adsl.tie.cl loc:cz

Suroviny: těsto listové, vejce, máslo, sýr, kečup sladký, kaviár, koňak, majonéza, kapie, šunka, okurky sterilované, šlehačka

TopRecepty.cz

Vejce "Monte Carlo"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5LoZ