Vejce "Monte Carlo"

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 15 minút + pečenie + príprava 1 osoba Předkrmy 18 názorů

Suroviny

2 paštičky z listového těsta
1 vejce uvařené natvrdo
20 g másla
20 g roztíratelného sýra
1 ČL kečupu
1 ČL kaviáru
1 ČL koňaku
2 PL majonéza
2 proužky kapie v oleji
2 plátky šunky
2 kyselé okurky
2 PL šlehačky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečieme si paštičky z lístkového cesta. V miske rozmiešame spolu syr s maslom, kečupom a kaviárom. Týmto krémom naplníme upečené paštičky.

  2. Na krém položíme polovicu priečne prerezaného vajca, ktoré prelejeme lyžicou majonézovej omáčky a ozdobíme prúžkom kapie. Kto chce, vystrieka na vajce čiapočku z uľahanej šľahačky.

  3. Ozdobíme kornútikmi zo šunky a vejárikmi z kyslej uhorky. Podávame ako slávnostné predjedlo. Na 1 osobu pripravíme dve paštičky takto upravené.

Poznámka

Zdroj: pripravila som podľa receptu šéfkuchára Viléma Vrabca.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vejce "Monte Carlo"

  • spagetka spagetka

    Iboli, myslím, že to člověk ani nevmímá, neb Velká kuchařka Viléma Vrabce byla určitě pro mnohé z nás vlastně učebnicí vaření, já ji mám v původním vydání tak ošmatanou a rozklíženou, že se to nedá ani vypovědět, ale nevyhodím ji, protože s ní jsem začínala. Máš pravdu, byl to nejen Kuchař, ale hlavně, uměl to jako autor hezky vysvětlit a nafotit a logicky seřadit:yes::yes::yes:, přidám ti fotku své kuchařky, jinak ji smáznu, samozřejmě, pokud ji chtít nebudeš

    Odpovědět

  • Dakujem za pekný ohlas a hodnotenie:-K Len ma trošku mrzí, že nikto si nevšimol, že ide o skvelý recept známeho českého šéfkuchára Viléma Vrabca. ...a posunulo sa to v diskusii na výrobu paštičiek z lístkového cesta, ktorú môžem vložiť od toho istého autora.:-))

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    ukladam:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Paštičky jsem už párkrát dělala, zatím jen se sladkou náplní a zapékala jsem je rovnou s tvarohovou nádivkou jako na koláče a na ni jsem po upečení dala ještě ovoce a šlehačku. Malé zbylé kolečka jsem ještě spojila v těsto a znovu rozválela a vytvořila nové paštičky. Tato nádivka se moc líbí a určitě ji použiju příště.:yes:+4

    Odpovědět

  • Ivuška, ok, môže sa juknúť 2x na to isté, ked jej to pripadá zložité. Lepšie 2x, než ani raz, nie?:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-Dtak to pardon, já viděla to, že se Martina ptá a přijde jí to moc složité - když jukne na fotečky, uvidí, že to tak není;-)

    Odpovědět

  • Ivuška, ten fotopostup už bol vložený - vid komentár kataríny o 10,36,49:-))

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Martino, opravdu to složité není...mrkni na tenhle recept: http://www.toprecepty.cz/recept/2045-pastetky/ je u něj fotopostup.;-)

    Odpovědět

  • Martinka, ten postup nie je zložitý, len som ho rozpísala podrobne. Inak išlo by to aj tak, ako Ty chceš, ale chýbalo by tam lístkovanie cesta a tvar, ktorý je práve pre paštičky - paštétky taký typický. Ja som to robila tiež prvýkrát a podarili sa:-))Najlepšie je zvoliť si vykrajovátka podľa veľkosti vajíčka.

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Yboli jen mě tak napadlo, protože ten postup na tu paštičku, se mi zdá dost složitý, ale opravdu možná jenom zdá,:-O nešlo by to udělat tak, že bych vzala nějakou větší formičku na košíček a zvenku tu formičku obalila lístkovým těstěm a dala upéct? Teoreticky by tak měl vzniknout košíček, ale nevím:-?Myslíš, že by to šlo?:-O

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Iboli,:-Kjsi hodná,že jsi to popsala děkuji moc.;-):-K+1:yes:

    Odpovědět

  • Paštičky z lístkového cesta: Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm. Vykrajovátkom o priemere 7 cm vykrojíme 1. párny počet koliesok - teda veľké plné kolieska 2. z veľkých plných koliesok vykrajovátkom o priemere 5 cm vykrojíme znovu kolieska - teda dostaneme veľké vykrojené kolieska a plné malé kolieska. Okraje veľkých plných koliesok potrieme studenou vodou a položíme na ne veľké vykrojené kolieska, ktorých horné kraje potrieme rozšľahaným žltkom a dostaneme paštičky. Paštičky aj malé plné kolieska potreté žltkom dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme v trúbe na 220 stupňov/ventilátor/12 minút. Hotové paštičky po vybratí v strede premáčkneme nadol opačným koncom varešky, po vychladnutí použijeme podľa potreby. Malé kolieska môžeme použiť ako poklop paštičiek alebo upotrebíme inak:-))

    Odpovědět

  • Maris, napísala som to, ale už mi to nevzalo, že upravovaný komentár nie je najnovší. Napíšem ešte raz.:-))

    Odpovědět

  • katarina katarina(neregistrovaná)

    práve včera som na také trafila.... tu je postup: http://www.toprecepty.cz/recept/2045-pastetky/

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Iboli,mohla by jsi popsat jak se dělají ty paštičky z listového těsta?prosím:-!

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: mail proyecto1.cl loc:cz mail multimetal.tie.cl loc:cz předkrmy recepty mail providencia.tie.cl loc:cz mail coinpal.tie.cl loc:cz mail proyectos.tie.cl loc:cz vilém vrabec recepty fotofer@tie.cl loc:cz mail tie.cl loc:cz falonso@adsl.tie.cl loc:cz tonini@tie.cl loc:cz gonart@adsl.tie.cl loc:cz monte recept vilém vrabec velká kuchařka předkrmy karink@adsl.tie.cl loc:cz sabrec@adsl.tie.cl loc:cz adiac@tie.cl loc:cz profaser@adsl.tie.cl loc:cz flexico@adsl.tie.cl loc:cz

Zapomněl/a jsem heslo