Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 970 kJ / 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,86 g |
| Tuky | 73,84 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 573 mg |
| Sodík | 467 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 26,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejeme troubu na 175°C.
Krok 2: V míse si smícháme vajíčka s jogurtem a vodou. Přidáme ty 2 hrnky fety, oliv. olej a mouku, sůl a pepř. Dobře všechno promícháme, pokud je těsto moc řídké, tak přidáme trochu mouky. Mělo by být zhruba jak na lívance, ne tuhé, ale hustší.
Krok 3: Na vymazaný a vysypaný lech nalijeme těsto, čím nižší, tím lepší. Já to měla na jeden klasický plech a jeden menší.
Krok 4: Teď smícháme ten zbývající hrnek fety, s mlékem a olejem a lžící políváme (tu a tam ) povrch pity . Pečeme zhruba 50-60 minut. Je možné, že bude potřeba zhruba deset minut před dopečením, zvednout plech co nejvýš, aby pita chytla barvičku. Ale to záleží už na každé troubě zvlášť.
Zveřejněno 25. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
Moje poznámka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 14 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 15 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 16 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 16 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 18 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 2 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 3 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 10 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 12 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 12 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 13 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 13 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 14 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 15 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 16 hodinami
Tématické fráze:
tyropita,
vajíčka po řecku,
vajíčka po řecku recept,
co se jí v řecku,
tiropita,
k čemu se podává pita chléb,
tyropita recept,
pórková pita,
koláč z fety,
vajíčko po řecku,
řecká pita,
recky moucnik pita recept,
k čemu se jí pita,
k čemu se jí pita chleba,
pita chleba k cemu se ji,
recept vajíčka po řecku,
vajíčka podle řecka,
řěcká kuchyně recepty,
šátečky tyropita recept,
pita chleba vajíčko
Suroviny:
mouka polohrubá,
jogurt,
vejce,
olej olivový,
sýr feta,
voda,
pepř,
sůl,
mléko,
sýr feta,
olej olivový,
olej,
mouka
Komentáře (8)
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.