Jablečné hrk-hrk řezy
Klasické hrk-hrk řezy s mandarinkami zná téměř každá hospodyňka. Jsou osvěžující, šťavnaté a lehoučké. S nadcházejícím chladným obdobím ale tíhneme spíše k jablkům, skořici a teplu domova. Zkuste rodině či návštěvě upéct tuto jablečnou variantu s kokosovou šlehačkou.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 975 kJ / 3 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,11 g |
Tuky | 214,23 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 643 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 381,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Krok 4: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Snížíme otáčky a za stálého šlehání opatrně přiléváme nejprve teplou vodu a poté olej.
Krok 5: Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 6: Mouku spolu s kakaem a kypřicím práškem prosejeme a po částech opatrně vmícháme do žloutkového základu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 7: Těsto vlijeme na připravený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20–25 minut. Necháme vychladnout.
Krok 8: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do hrnce, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, cukr, skořici, máslo a chvilku vše povaříme. Dáme pozor, aby se jablka nerozvařila. Necháme vychladit.
Krok 9: Do uzavíratelné misky dáme vychlazená jablka, obě smetany a promícháme. Nakonec vsypeme pudinkový prášek a ztužovač šlehačky. Misku dobře uzavřeme a svižně s ní třeseme tak dlouho, až vznikne krém.
Krok 10: Na upečené chladné těsto natřeme krém a moučník necháme vychladit.
Krok 11: Hotové řezy můžeme posypat strouhanou čokoládou, kakaem nebo skořicí.
Zveřejněno 25. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné hrk-hrk řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0XX
Moje poznámka
Jablečné hrk-hrk řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0XX
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 10 minutami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 22 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 57 minutami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 2 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 2 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 3 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 3 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Tématické fráze:
jablečné hrk hrk řezy,
jablečné řezy hrk hrk,
jablečné řezy,
rychlé jablečné rezy,
řezy hrk hrk,
hrk hrk rezy,
rychlé jablečné řezy hrk-hrk,
kokosový hrk hrk,
cukrářské jablečné řezy,
jablečný hrk hrk,
jablečná buchta se sněhem,
recept na jablečné řezy,
jablečný koláč hrk hrk,
rychle jablecne rezy hrk hrk,
jablecna buchta hrk hrk,
hrk hrk s jablky,
jablkový koláč hrk hrk,
rychlý jablečný řez,
jablečný řez,
jablečný hrk
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao,
jablko,
máslo,
šťáva citronová,
skořice,
cukr vanilkový,
voda,
cukr krupice,
pudink kokosový,
ztužovač šlehačky,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (44)
řezy vypadají úžasně, jen prosím na jak velký plech ?
A děkuji za krásné foto
Ještě jednou všem moc děkuji