Jablečné hrk-hrk řezy
Klasické hrk-hrk řezy s mandarinkami zná téměř každá hospodyňka. Jsou osvěžující, šťavnaté a lehoučké. S nadcházejícím chladným obdobím ale tíhneme spíše k jablkům, skořici a teplu domova. Zkuste rodině či návštěvě upéct tuto jablečnou variantu s kokosovou šlehačkou.
Suroviny pro 1 plech
plech = 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 975 kJ / 3 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,11 g |
Tuky | 214,23 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 1,38 g |
Sodík | 643 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 381,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Z vajec oddělíme bílky a žloutky.
Krok 4: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Snížíme otáčky a za stálého šlehání opatrně přiléváme nejprve teplou vodu a poté olej.
Krok 5: Z bílků ušleháme pevný sníh.
Krok 6: Mouku spolu s kakaem a kypřicím práškem prosejeme a po částech opatrně vmícháme do žloutkového základu. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Krok 7: Těsto vlijeme na připravený plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20–25 min. Necháme vychladnout.
Krok 8: Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do hrnce, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, cukr, skořici, máslo a chvilku vše povaříme. Dáme pozor, aby se jablka nerozvařila. Necháme vychladit.
Krok 9: Do uzavíratelné misky dáme vychlazená jablka, obě smetany a promícháme. Nakonec vsypeme pudinkový prášek a ztužovač šlehačky. Misku dobře uzavřeme a svižně s ní třeseme tak dlouho, až se vytvoří krém.
Krok 10: Na upečené chladné těsto natřeme krém a dáme vychladit.
Krok 11: Hotové řezy můžeme posypat strouhanou čokoládou, kakaem nebo skořicí.
Zveřejněno 25. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné hrk-hrk řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0XX
Moje poznámka
Jablečné hrk-hrk řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0XX
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 20 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešná dršťková z hlívy
oring před 1 hodinou
Mrkvová buchta
veronika_straka před 1 hodinou
Cuketová buchta
mamina58 před 13 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 15 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 17 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 18 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 18 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 18 hodinami
Tématické fráze:
jablečné hrk hrk řezy,
jablečné řezy hrk hrk,
jablečné řezy,
rychlé jablečné rezy,
řezy hrk hrk,
hrk hrk rezy,
rychlé jablečné řezy hrk-hrk,
kokosový hrk hrk,
cukrářské jablečné řezy,
jablečný hrk hrk,
jablečná buchta se sněhem,
recept na jablečné řezy,
jablečný koláč hrk hrk,
rychle jablecne rezy hrk hrk,
jablecna buchta hrk hrk,
hrk hrk s jablky,
jablkový koláč hrk hrk,
rychlý jablečný řez,
jablečný řez,
jablečný hrk
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
voda,
kakao,
jablko,
máslo,
šťáva citronová,
skořice,
cukr vanilkový,
voda,
cukr krupice,
pudink kokosový,
ztužovač šlehačky,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (44)
řezy vypadají úžasně, jen prosím na jak velký plech ?
A děkuji za krásné foto
Ještě jednou všem moc děkuji