Dušené pečené koleno
Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se doslova rozplyne na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují, že se na něj okamžitě seběhnou všichni strávníci.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 287 kJ / 69 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Koleno očistíme a vložíme do papiňáku. Přidáme 4 celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř a zalijeme vodou. Trochu více osolíme. Dáme asi na 40-60 minut (podle velikosti kolene) vařit.
Krok 2: Uvařené koleno vyjmeme, necháme trochu zchladnout a odstraníme kosti.
Krok 3: Do remosky dáme oloupanou a na měsíčky nakrájenou cibuli. Na ni položíme uvařené koleno obrané od kosti.
Krok 4: Utřeme 2 stroužky česneku se solí. Maso potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kmínem a mletou paprikou. Podlijeme trochou vývaru, ve kterém se koleno vařilo.
Krok 5: V remosce ještě asi 20-30 minut zapečeme. Kdo nevlastní remosku, upeče klasicky v pekáčku v troubě (při 180 °C).
Zveřejněno 6. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dušené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/52A
Moje poznámka
Dušené pečené koleno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/52A
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 11 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 20 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 5 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 8 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 8 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 8 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
pečené koleno,
pečené koleno recept,
pečené vepřové koleno,
tv paprika recepty,
pecene veprove koleno recept,
vepřové koleno pečené,
recept pečené koleno,
vepřové koleno v papiňáku,
recept na pečené koleno,
veprove koleno,
dušené vepřové koleno,
pečená kolena,
pečený koleno,
koleno pecene,
koleno v papinaku,
recept na pečené vepřové koleno,
vařené koleno,
pečené koleno v remosce,
recepty pecene koleno,
vepřové koleno dušené
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín celý
Komentáře (20)
Krom toho ta cibule je tam "divná" a česnek se pálí... Prostě se mi nepovedla taková chutná vykřupaná pečeně, jakou jsem si představovala..