Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolovo-řepová kaše

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 230 kJ /
1 728 kcal
Bílkoviny116,48 g
Tuky4,27 g
Vláknina95,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy259,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočené fazole uvaříme doměkka (Já luštěniny vařím v PH. Odpadá tak jednak zápach z vaření, jednak nemusím mít strach, že se vyvaří voda). Měkké fazole scedíme, vodu zatím uchováme. Krok 2: Celou, neoloupanou řepu také uvaříme, nejlépe v páře. Krok 3: V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Mírně podlijeme vodou z fazolí a chvíli zakryté dusíme doměkka. Přidáme fazole, oloupanou a na kousky nakrájenou řepu a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši. Hustotu případně "doladíme" vodou z fazolí. Kaši osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s ohřátou uzeninou, vařeným vejcem nebo "volským okem", porce na talíři ozdobíme petrželkou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.

Zveřejněno 31. 1. 2015

Poznámka autorky Danca

Asi by šlo vařit oloupanou a nakrájenou řepu společně s fazolemi, ale to mě napadlo až teď...!!?? :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolovo-řepová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmkg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolovo-řepová kaše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmkg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jana: díky, jsem ráda:-):-K

ted sem dovařila výborný:yes:

I mně by chutnalo :yes::yes::-p

Parádní,chutnalo by mi to:yes:

Luxusní foto a jistě i chuť ;-)

Tématické fráze:
luštěniny v ph, bramborovo repova kase, fazolovo řepový salát, jitka řepová, repova, masa a kasa

Suroviny:
fazole, řepa červená, olej olivový, cibule, mrkev, celer, sůl, pepř, šťáva citronová, petrželka zelená, křen

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu