Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 958 kJ / 2 619 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,92 g |
| Tuky | 121,58 g |
| Vláknina | 38,46 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 373 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 314,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den dopředu uvařené oloupané brambory nastrouhám najemno.
Krok 2: Do hmoty vpravím dvě vejce, hladkou mouku, škrob mléko, olej, sůl, pepř, majoránku, hrubě nastrouhaná jablka, důkladně promíchám a vypracuji řidší těsto.
Krok 3: Toto naliji na vymaštěný pekáč, nebo na pečící plech pokrytý pečícím papírem.
Krok 4: Rozprostřu jej po celé ploše a vsunu do trouby rozpálené na 180°C a peču 20 minut (dle vaší trouby je třeba kontrolovat).
Krok 5: Když má bramborák pěkně hnědou kůru vyndám jej z trouby, nakrájím na díly a podávám teplé k vařícímu čaji. Studený chutná též dobře.
Zveřejněno 7. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3pvx
Moje poznámka
Bramborák paní hajné ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3pvx
Nejnovější recepty
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 15 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 16 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 17 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 18 hodinami
Zasněžené hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Americké lívance se skořicovým sirupem
káťa před 1 hodinou
Křenová pomazánka se šunkou
janatka před 1 hodinou
Lívance se skořicí
káťa před 2 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Evik.ka před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Topmoni před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 9 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 12 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 12 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 13 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 14 hodinami
Tématické fráze:
hajný ze šlajfu-recepty,
recepty paní hajné ze „šlajfu,
pernik pani hajne,
bramborova buchta ze syrovych brambor,
recepty dle hajneho ze slajfu,
bramborak 8ks brambor
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hladká,
škrob bramborový,
mléko,
olej rostlinný,
jablko,
česnek,
majoránka,
pepř,
sůl
Komentáře (5)