Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 607 kJ / 3 252 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,75 g |
| Tuky | 198,25 g |
| Vláknina | 14,00 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 8,01 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 303,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme válečky a upleteme z nich cop.
Krok 3: Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme nakynout.
Krok 4: Po vykynutí pomašlujeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě prvních 5 minut při 200°C, pak 30 - 35 minut při 170°C. Zajímavý tvarově, nádherně voňavý a měkounký.
Zveřejněno 15. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
Moje poznámka
Chléb pro dobrou náladu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K1xr
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 3 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 14 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 18 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 6 minutami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 59 minutami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 1 hodinou
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 1 hodinou
Likérové špičky
Klanic před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
Hannca před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 2 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 2 hodinami
Kuře pečené s batáty, mrkví a sušeným ovocem
Wikki před 2 hodinami
Tématické fráze:
z čeho se skládá droždí,
z čeho se skládá kvásek,
z čeho se skládá chleba,
pro náladu.cz,
recepty na domácí chleba s anglickou slaninou,
z čeho se skládá kvásek na chleba,
z čeho je droždí,
chleba s droždím,
domacipekarny.doma.cz,
kde koupit kvásek,
z ceho se sklada kvasek na chleb,
pecivove smesi pro domaci pekarny,
z ceho se sklada chleb,
chléb s droždím,
domácí pekárna recepty na chleba s anglickou slaninou,
z ceho se skladaji kvasnice,
s čeho se skládá droždí,
kváskový chleba s droždím,
domácí droždí,
domácí chleba bez droždí
Suroviny:
voda,
kvásek,
sůl,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
olej,
slanina anglická
Komentáře (35)
Všeobecně pro pečení v pečce platí, že na 500 g mouky se dává 10, max.14 g droždí.
Miri, škvarečky z anglické dávám i s tukem - proto tam jiný není.
Čistě kváskový chleba (bez droždí) je náročný na čas, proto se přidává i droždí. To nám vykyne chlebík, kvásek mu jen pomůže, ale ten se zase hodně podepíše na lepší chuti a trvanlivosti chleba. Takže droždí i kvásek.....
Vím, že Iva dává kvásek i droždí. V pekárně dává na sypké suroviny do jednoho rohu droždí a do protilehlého kvásek. Kvásek jsem si vyrobila doma, podle jejího receptu a je vynikající
Já myslím, že finneta má pravdu. Většinou se do všech kváskových chlebů ještě přidává droždí na oživení toho kvásku