Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 020 kJ / 6 697 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 137,98 g |
| Tuky | 241,65 g |
| Vláknina | 34,11 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,38 g |
| Sacharidy | 944,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypu mouku, cukr a sůl, vše promíchám, udělám důlek a do něj naliji ve vlažném mléce a lžičce cukru zmlazené droždí. Trošku zapráším moukou a nechám pracovat.
Krok 2: Mezitím do kastrůlku dám žloutky, veškerý rozpuštěný tuk, rum, doliji mlékem, promíchám (vše musí být vlažné ) a toto po částech zapracovávám do těsta. Těsto vypracuji vláčné, pro začínající kuchařinky uvádím, že zde je třeba si s ním pohrát. Já to dělám tak, že až ho mám úplně hotové, tak si ho rozdělím asi na 5 dílů, udělám z něj bochánky a ty pak na stole ručně propracovávám jako kdybych dělala houskové knedlíky.
Krok 3: Vrátím zpět do mísy a tuto proceduru během kynutí nejméně 4x opakuji. Pak je to těsto tak dobře vypracované, že ho už při dělání tvarů vůbec nemusím podsypávat moukou.
Krok 4: Na podložce na tyto kohoutí hřebeny vyválím plát a ten rozdělím na obdélníky o rozměru 10x5 cm, ale této míry se nemusíte držet. Doprostřed každého obdélníku dám pruh makové nádivky a po delší straně k sobě pevně přitisknu.
Krok 5: Pak radýlkem po přehnuté straně udělám zářezy a na plechu, vymaštěném sádlem, vytvaruji do obloučku. Nechám je ještě asi 15 minut v teple nakynout, pak je potřu rozšlehaným vajíčkem a peču v troubě při 180°C. Upečené pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Moje poznámka
Kohoutí hřebeny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D1nB
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 1 hodinou
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 5 hodinami
Tématické fráze:
makové hřebeny,
kynuté hřebeny,
hřebeny recept,
tvarohové hřebeny,
makovy hreben,
cukroví hřebeny,
recepty pro žlučníkáře,
kynute makove hřebeny,
cukrovi pro zlucnikare,
kynute orechove hrebeny,
hřebeny s tvarohem,
makové hřebínky,
hřebeny cukroví,
makový hřeben kynutý recept,
makové hřebeny kynuté,
makovy hreben recept,
ruměnky recept,
ořechové hřebeny,
makove hrebeny recept,
kynutý ořechový hřeben
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
zlatá haná,
sádlo,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
žloutek,
rum,
droždí čerstvé,
mléko,
mák mletý,
cukr,
koření hřebíček,
džem rybízová,
skořice,
cukr vanilkový,
jablko,
perníčky ruměnky,
rozinky,
rum
Komentáře (18)