Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový koláč - dia

Lehký a vláčný koláč plný šťavnatých jablek potěší všechny, kdo se chtějí vyhnout klasickému cukru. Díky přírodnímu oslazení je vhodný i pro diabetiky, přitom si zachovává lahodnou chuť i příjemnou šťavnatost.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

Koláčová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 964 kJ /
1 186 kcal
Bílkoviny31,61 g
Tuky48,01 g
Vláknina15,35 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 342 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy149,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas zapneme na 180 °C. Krok 2: Jablka nahrubo strouháme, smícháme se skořicí a rozinkami a odložíme. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Vyšleháme žloutky s umělým sladidlem do pěny a pomalu přiléváme vlahou, rozpuštěnou Heru. Krok 5: Pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, jablka a nakonec zlehka vmícháme sníh. Krok 6: Vlijeme do koláčové nebo dortové formy vyložené papírem na pečení. Krok 7: Dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Krok 8: Po vychladnutí můžeme povrch poprášit sušeným mlékem s trochou sladidla, moučník tak vypadá přece jen lépe.

TIP: Přírodní sladidla pro diabetiky jsou vhodnou alternativou bílého cukru

Zveřejněno 6. 5. 2008

Poznámka autorky Merylas

Sladidlo Clara je 3x sladší než cukr (nahrazujeme zhruba 100-120 g cukru, záleží, jaká máme jablka, jestli sladší nebo kyselejší).

Místo čerstvých jablek jdou použít nahrubo strouhaná, nebo na kostičky krájená, sterilovaná ve vlastní šťávě. Z trojnásobné dávky se peče moučník na hlubokém plechu s okraji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč - dia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkový koláč - dia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Fajn koláček, dal bych si :-) :yes:

Jan (neregistrovaný/á), děkuji, jsem moc ráda, že koláč chutnal. Já mám diabetika syna, peču ho už dlouho.

Jana - " dělal jsem ji tento víkend a jedním slovem-byla fantastická" :-)

Přeložte mi to někdo!!:-D Je super, že někdo až z Kanady vidí, jaké se tady dělají dobroty:-) Rozumím jen to FANTASTIC:-)):-D. Tak asi dobré, ne?:-))

I have made this one on weekend and in simple word it was FANTASTIC !!!

Cheers:-))
Jan
Vancouver / Canada

jak chutná???????;-)

Klaudie, jsem ráda, že chutná, peču ho už léta. Jak v dia verzi, tak i s cukrem.

Ať jablečný nebo :-)) jablkový - je super !

Nevím jestli je to opravdu tak, ale snad jablkový je buď koláč, závin apd. A jablečný je mošt, kompot, sirup :-)) Taky je možné, že je to vcelku jedno :-))

kedy sa pise *jablkovy* a kedy *jablecny*

Tématické fráze:
jablkový koláč, dia koláč, dia koláče, dia jablkový koláč, diabetický koláč, jablkový koláč recept, dia recepty, jablkový koláč dia, diabetické koláče, recepty dia koláče, rychlý dia koláč, dia jablečný koláč, strouhaný jablečný koláč, strouhaný jablkový koláč, kolače dia, koláč dia, dia koláč s jablky, jablkové koláče, dia kompot recept, jablkový kompot

Suroviny:
jablko, rozinky, skořice mletá, vejce, sladidlo clara, tuk hera, mouka hrubá, kypřící prášek do pečiva, mléko sušené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu