Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné nejen přílohové brambory s kroupami

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie493 kJ /
118 kcal
Bílkoviny3,71 g
Tuky0,50 g
Vláknina13,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme si kroupy ve slané vodě do měkka, pak oloupeme brambory , nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a dáme vařit do vody s kmínem a solí. Krok 2: Když se uvaří, tak je slijeme a dáme na ně hned plátky másla, aby se jen rozpustilo a přikryjeme pokličkou. Krok 3: Po rozpuštění je pomačkáme šťouchadlem, jako na šťouchané brambory a smícháme s uvařenými kroupami. Krok 4: V pánvi na sádle opečeme nakrájenou cibuli i lahůdkovou cibulku, ke které dáme česnek buď propasýrovaný, nebo nakrájený nadrobno, kdo rád škvarky tak je přidáme a osmahneme, ještě dáme majoránku, necháme jí zpěnit a všechno dáme k bramborám s kroupama a ještě opepříme, dáme nakrájenou pažitku, smetanu, promícháme a osolíme.

Zveřejněno 6. 10. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Otázka co dát k uvařenému uzenému masu a vzpomněla jsem si, že jsem párkrát dělala výborné brambory a už to jelo. Taky jsme je jedli jen takto samotné a k nim kefír, nebo našlehané kyselé mléko. Než začneme jíst tak afrikána vyndáme! Stojí za vyzkoušení!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0X0N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0X0N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibinka: Jani, já si tyhle brambory asi před měsícem dělala sobě. Jenom pro sebe, manžel chtěl obyčejnou kaši, že kroupy ne-e. Jak myslíš, že to dopadlo?:-// Nakouknul, ochutnal a dělili jsme se jak o tuhle baštu, tak pak o zbylou čistou kaši.:-D

aninaz: Anino, jsem ráda, že alespoň ty jsi to ochutnala a byla jsi spokojená;-) a manželovi to podej po zdravotní stránce, že kroupy čistí střeva a tím částečně i zabraňují rakovině střev:yes:

Ahoj, tak jsem přišla ve svých mnoha letech taky na chuť kroupám. Dnes jsem rovněž vařila toto jídlo, ale manža, že chce jen brambory s tou cibulkou, ani neochutnal:-(.Zato já si k tomu přidala ještě horu dušené zeleniny, bez které se k obědu neobejdu, a byla to moc velká mňamka. :yes:

Jaktože mi tohle uteklo:-O:-O?Při první příležitosti zkusím:-!:yes:

Mohu dodat svůj komentář - jak se dělají kroupy- tj.uvařím, zamrazím a pak to není v mrazáku;-(:-O,prý to žerou kapříci:-D a jen jsem ;-(;-):-)), ale stejně "ryba háček neviděla":-?:-)):-))

maris:v prípade zmrazených potravín sa násilia ani ja neštítim...
inak som povahy miernej...vraj...:-))

maris:Maris, já vím, že jsi dobrý človíček;-)mám na to dělení hodně ostrý sekáček, jen ťuknu a už se to rozpadá. Dělal mi ho manžel a má to dvojí použití, z druhé strany té "sekerky" je klepačka na řízky:yes:Tak jen useknu a vracím zpět do mrazáku;-)

1974andrea:Andrej,Maris znám a ani si neumím představit u ní jak dělá něco násilím!!!:-D:-Dje to velmi jemný člověk;-):yes:

1974andrea::-D - Andrejko, já jsem od přírody mírný člověk a násilí je mi cizí:-D:-D

maris:Maruško, já když mám něco takhle zmrzlé pohromadě a chci jenom kousek, tak vezmu paličku na maso, použiju hrubé násilí a je to:-D:-))

Já si kroupy taky vařím do mrazáku, je to pak daleko rychlejší, ale dávám si je už naporcované a třeba do polévky je dávám zmrzlé, brzy se tam rozmrazí. Do kaše se musí rozmrazit předem.
Bibinko, když je, jak píšeš, odlupuješ podle potřeby - to je ale musíš nechat povolit, vzít si kolik potřebuješ a dát zpět do mrazáku ? Není lepší si je naporcovat ?;-):-)

Pěkný recept,stojí za vyzkoušení!!:-p;-)+1s těmi krupkami je to dobrý nápad,taky si vždy přitáhnu moly a svádím věčný boj s nimi ve špajzce:-(

Bibinka: Ano, mám je také na mrazáku, jako Ty Jani, už týden, vždy uvařím vše najednou, propláchnu, aby se nelepily a pak dám do kelímků apod. na mrazák, krupky dávám pak do nastavované kaše, polévek, salátů a různě, je to pak prima si jen brát, receptík je dobrý, znám jen z nastavované kašičky s česnekem, ale Tvé brambůrky Jani vyzkouším:-p;-):-K:yes:

Bibinka:No vidíš, tak to zas nepadlo mě:-)). Jsem taky zas o něco chytřejší;-). Díky za radu.:-K

1974andrea: Andreo, já když krupky koupím, tak je všechny najednou uvařím, nechám je vychladnout, dám do krabičky pro potraviny a dán do mrazáku. Pak jen odlupuji, kolik je potřeba, jako dnes na brambory a do uzené polévky.

Tématické fráze:
brambory s kroupami, brambory s kroupama, kroupy s brambory, šťouchané brambory s kroupami, brambory do mražáku, brambory s kroupami recept, kroupy s bramborem, stouchane brambory s kroupama, brambory v mrazáku, zmrzle brambory, kroupy recept, jak se dělají kroupy, nastavovane stouchane brambory, výborné brambory, přílohové brambory, brambory a kroupy, nastavovaná kaše s kroupami, šťouchané brambory cibulkou a s kroupami, kroupy recepty, šťouchané brambory s s kroupami

Suroviny:
cibule, česnek, cibulka lahůdková, pažitka, pepř, kmín drcený, majoránka, sádlo, máslo, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu