Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné nejen přílohové brambory s kroupami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

6. 10. 2011 16:41

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie815 kJ / 195 kcal
Bílkoviny5,32 g
Tuky8,67 g
Vláknina4,27 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy21,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Otázka co dát k uvařenému uzenému masu a vzpomněla jsem si, že jsem párkrát dělala výborné brambory a už to jelo. Taky jsme je jedli jen takto samotné a k nim kefír, nebo našlehané kyselé mléko. Než začneme jíst tak afrikána vyndáme! Stojí za vyzkoušení!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cathleen

26. 2. 2015 19:37

Bibinka: Jani, já si tyhle brambory asi před měsícem dělala sobě. Jenom pro sebe, manžel chtěl obyčejnou kaši, že kroupy ne-e. Jak myslíš, že to dopadlo?:-// Nakouknul, ochutnal a dělili jsme se jak o tuhle baštu, tak pak o zbylou čistou kaši.:-D

Bibinka

26. 2. 2015 15:12

aninaz: Anino, jsem ráda, že alespoň ty jsi to ochutnala a byla jsi spokojená;-) a manželovi to podej po zdravotní stránce, že kroupy čistí střeva a tím částečně i zabraňují rakovině střev:yes:

aninaz

26. 2. 2015 13:48

Ahoj, tak jsem přišla ve svých mnoha letech taky na chuť kroupám. Dnes jsem rovněž vařila toto jídlo, ale manža, že chce jen brambory s tou cibulkou, ani neochutnal:-(.Zato já si k tomu přidala ještě horu dušené zeleniny, bez které se k obědu neobejdu, a byla to moc velká mňamka. :yes:

PatkovaKaterina

30. 4. 2012 22:52

Jaktože mi tohle uteklo:-O:-O?Při první příležitosti zkusím:-!:yes:

Jana Pá

7. 10. 2011 16:59

Mohu dodat svůj komentář - jak se dělají kroupy- tj.uvařím, zamrazím a pak to není v mrazáku;-(:-O,prý to žerou kapříci:-D a jen jsem ;-(;-):-)), ale stejně "ryba háček neviděla":-?:-)):-))

magdalenka

7. 10. 2011 16:27

maris:v prípade zmrazených potravín sa násilia ani ja neštítim...
inak som povahy miernej...vraj...:-))

Bibinka

7. 10. 2011 16:06

maris:Maris, já vím, že jsi dobrý človíček;-)mám na to dělení hodně ostrý sekáček, jen ťuknu a už se to rozpadá. Dělal mi ho manžel a má to dvojí použití, z druhé strany té "sekerky" je klepačka na řízky:yes:Tak jen useknu a vracím zpět do mrazáku;-)

Simona Skolakova

7. 10. 2011 09:15

1974andrea:Andrej,Maris znám a ani si neumím představit u ní jak dělá něco násilím!!!:-D:-Dje to velmi jemný člověk;-):yes:

maris

7. 10. 2011 08:50

1974andrea::-D - Andrejko, já jsem od přírody mírný člověk a násilí je mi cizí:-D:-D

1974andrea

7. 10. 2011 08:48

maris:Maruško, já když mám něco takhle zmrzlé pohromadě a chci jenom kousek, tak vezmu paličku na maso, použiju hrubé násilí a je to:-D:-))

maris

7. 10. 2011 08:24

Já si kroupy taky vařím do mrazáku, je to pak daleko rychlejší, ale dávám si je už naporcované a třeba do polévky je dávám zmrzlé, brzy se tam rozmrazí. Do kaše se musí rozmrazit předem.
Bibinko, když je, jak píšeš, odlupuješ podle potřeby - to je ale musíš nechat povolit, vzít si kolik potřebuješ a dát zpět do mrazáku ? Není lepší si je naporcovat ?;-):-)

Simona Skolakova

7. 10. 2011 08:13

Pěkný recept,stojí za vyzkoušení!!:-p;-)+1s těmi krupkami je to dobrý nápad,taky si vždy přitáhnu moly a svádím věčný boj s nimi ve špajzce:-(

varilamyskakasicku

6. 10. 2011 23:17

Bibinka: Ano, mám je také na mrazáku, jako Ty Jani, už týden, vždy uvařím vše najednou, propláchnu, aby se nelepily a pak dám do kelímků apod. na mrazák, krupky dávám pak do nastavované kaše, polévek, salátů a různě, je to pak prima si jen brát, receptík je dobrý, znám jen z nastavované kašičky s česnekem, ale Tvé brambůrky Jani vyzkouším:-p;-):-K:yes:

1974andrea

6. 10. 2011 21:55

Bibinka:No vidíš, tak to zas nepadlo mě:-)). Jsem taky zas o něco chytřejší;-). Díky za radu.:-K

Bibinka

6. 10. 2011 21:46

1974andrea: Andreo, já když krupky koupím, tak je všechny najednou uvařím, nechám je vychladnout, dám do krabičky pro potraviny a dán do mrazáku. Pak jen odlupuji, kolik je potřeba, jako dnes na brambory a do uzené polévky.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: brambory s kroupami brambory s kroupama kroupy s brambory šťouchané brambory s kroupami brambory do mražáku brambory s kroupami recept kroupy s bramborem stouchane brambory s kroupama brambory v mrazáku zmrzle brambory kroupy recept jak se dělají kroupy nastavovane stouchane brambory výborné brambory přílohové brambory brambory a kroupy nastavovaná kaše s kroupami šťouchané brambory cibulkou a s kroupami kroupy recepty šťouchané brambory s s kroupami

Suroviny: brambory, kroupy ječné, cibule, česnek, cibulka lahůdková, pažitka, pepř, kmín drcený, majoránka, sádlo, máslo, sůl, smetana, škvarky

TopRecepty.cz

Výborné nejen přílohové brambory s kroupami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0X0N