Výborné nejen přílohové brambory s kroupami

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Bramborová jídla 20 názorů

Suroviny

Brambory(kolik budeme potřebovat polovinu uvařených)
ječné kroupy(v poměru k bramborám)
2-3 cibule
3 stroužky česneku
lahůdková cibulka celá
svazek pažitky
pepř
drcený kmín
majoránka
sádlo
máslo
sůl
3 lžíce smetany(nemusí být kdo má rád-dáme)
hrst škvarků(já dala)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si kroupy ve slané vodě do měkka, pak oloupeme brambory , nakrájíme na čtvrtky, omyjeme a dáme vařit do vody s kmínem a solí.

  2. Když se uvaří, tak je slijeme a dáme na ně hned plátky másla, aby se jen rozpustilo a přikryjeme pokličkou.

  3. Po rozpuštění je pomačkáme šťouchadlem, jako na šťouchané brambory a smícháme s uvařenými kroupami.

  4. V pánvi na sádle opečeme nakrájenou cibuli i lahůdkovou cibulku, ke které dáme česnek buď propasýrovaný, nebo nakrájený nadrobno, kdo rád škvarky tak je přidáme a osmahneme, ještě dáme majoránku, necháme jí zpěnit a všechno dáme k bramborám s kroupama a ještě opepříme, dáme nakrájenou pažitku, smetanu, promícháme a osolíme.

Poznámka

Otázka co dát k uvařenému uzenému masu a vzpomněla jsem si, že jsem párkrát dělala výborné brambory a už to jelo. Taky jsme je jedli jen takto samotné a k nim kefír, nebo našlehané kyselé mléko. Než začneme jíst tak afrikána vyndáme! Stojí za vyzkoušení!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 105 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné nejen přílohové brambory s kroupami

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Bibinka: Jani, já si tyhle brambory asi před měsícem dělala sobě. Jenom pro sebe, manžel chtěl obyčejnou kaši, že kroupy ne-e. Jak myslíš, že to dopadlo?:-// Nakouknul, ochutnal a dělili jsme se jak o tuhle baštu, tak pak o zbylou čistou kaši.:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    aninaz: Anino, jsem ráda, že alespoň ty jsi to ochutnala a byla jsi spokojená;-) a manželovi to podej po zdravotní stránce, že kroupy čistí střeva a tím částečně i zabraňují rakovině střev:yes:

    Odpovědět

  • aninaz aninaz

    Ahoj, tak jsem přišla ve svých mnoha letech taky na chuť kroupám. Dnes jsem rovněž vařila toto jídlo, ale manža, že chce jen brambory s tou cibulkou, ani neochutnal:-(.Zato já si k tomu přidala ještě horu dušené zeleniny, bez které se k obědu neobejdu, a byla to moc velká mňamka. :yes:

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Jaktože mi tohle uteklo:-O:-O?Při první příležitosti zkusím:-!:yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Mohu dodat svůj komentář - jak se dělají kroupy- tj.uvařím, zamrazím a pak to není v mrazáku;-(:-O,prý to žerou kapříci:-D a jen jsem ;-(;-):-)), ale stejně "ryba háček neviděla":-?:-)):-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris:v prípade zmrazených potravín sa násilia ani ja neštítim...
    inak som povahy miernej...vraj...:-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    maris:Maris, já vím, že jsi dobrý človíček;-)mám na to dělení hodně ostrý sekáček, jen ťuknu a už se to rozpadá. Dělal mi ho manžel a má to dvojí použití, z druhé strany té "sekerky" je klepačka na řízky:yes:Tak jen useknu a vracím zpět do mrazáku;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    1974andrea:Andrej,Maris znám a ani si neumím představit u ní jak dělá něco násilím!!!:-D:-Dje to velmi jemný člověk;-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    1974andrea::-D - Andrejko, já jsem od přírody mírný člověk a násilí je mi cizí:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:Maruško, já když mám něco takhle zmrzlé pohromadě a chci jenom kousek, tak vezmu paličku na maso, použiju hrubé násilí a je to:-D:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Já si kroupy taky vařím do mrazáku, je to pak daleko rychlejší, ale dávám si je už naporcované a třeba do polévky je dávám zmrzlé, brzy se tam rozmrazí. Do kaše se musí rozmrazit předem.
    Bibinko, když je, jak píšeš, odlupuješ podle potřeby - to je ale musíš nechat povolit, vzít si kolik potřebuješ a dát zpět do mrazáku ? Není lepší si je naporcovat ?;-):-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný recept,stojí za vyzkoušení!!:-p;-)+1s těmi krupkami je to dobrý nápad,taky si vždy přitáhnu moly a svádím věčný boj s nimi ve špajzce:-(

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bibinka: Ano, mám je také na mrazáku, jako Ty Jani, už týden, vždy uvařím vše najednou, propláchnu, aby se nelepily a pak dám do kelímků apod. na mrazák, krupky dávám pak do nastavované kaše, polévek, salátů a různě, je to pak prima si jen brát, receptík je dobrý, znám jen z nastavované kašičky s česnekem, ale Tvé brambůrky Jani vyzkouším:-p;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Bibinka:No vidíš, tak to zas nepadlo mě:-)). Jsem taky zas o něco chytřejší;-). Díky za radu.:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    1974andrea: Andreo, já když krupky koupím, tak je všechny najednou uvařím, nechám je vychladnout, dám do krabičky pro potraviny a dán do mrazáku. Pak jen odlupuji, kolik je potřeba, jako dnes na brambory a do uzené polévky.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: brambory s kroupami brambory s kroupama kroupy s brambory šťouchané brambory s kroupami brambory do mražáku brambory s kroupami recept kroupy s bramborem stouchane brambory s kroupama brambory v mrazáku zmrzle brambory kroupy recept jak se dělají kroupy nastavovane stouchane brambory výborné brambory přílohové brambory brambory a kroupy nastavovaná kaše s kroupami šťouchané brambory cibulkou a s kroupami kroupy recepty šťouchané brambory s s kroupami

Zapomněl/a jsem heslo