Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 751 kJ / 658 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 101,78 g | 
| Tuky | 21,44 g | 
| Vláknina | 9,27 g | 
| Cholesterol | 325 mg | 
| Sodík | 271 mg | 
| Sůl | 0,50 g | 
| Sacharidy | 10,31 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do ní vložíme a pečlivě obalíme marinádou, necháme alespoň 2 hodiny odležet.
	Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády a zprudka orestujeme. Zbylou marinádu přidáme pod maso, misku ještě vypláchneme a přidáme, ale jen tak, aby tekutina sahala do půlky výšky masa. Zvolna dusíme cca 20 minut.
	Krok 3: Poté přidáme nakrájeném papriky, rajčata a omáčku se sklenice. Necháme prohřát asi 10 minut, vypneme, dochutíme a ještě 5 minut necháme spojit chutě. Příloha: rýže – já vařila jasmínovou. Lze ale i těstoviny.
Zveřejněno 28. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vA9
Moje poznámka
					
				
Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vA9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							plecko recepty, 
						
						
							recepty z plecka, 
						
						
							plecko s omáčkou, 
						
						
							plecko, 
						
						
							recepty plecko, 
						
						
							marináda na plecko, 
						
						
							plecko recept, 
						
						
							plecko v marinádě, 
						
						
							testoviny s omáčkou uncle, 
						
						
							recepty s uncle, 
						
						
							plecko na marynade, 
						
						
							plecko marináda, 
						
						
							recept na sečuánskou polévku, 
						
						
							plechovka uncle bens, 
						
						
							plecko na červeném víně, 
						
						
							plec recepty, 
						
						
							uncle bens setchuan, 
						
						
							plecko-recepty, 
						
						
							co z plecka, 
						
						
							szechuan recept z mletého masa
						
					
						Suroviny:
						
							plecko vepřové, 
						
						
							omáčka szechuan, 
						
						
							paprika čerstvá zelená, 
						
						
							kapie žlutá, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							rajče cherry, 
						
						
							olej, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							pepř čtyř barev, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							paprika sušená pálivá, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (7)
Anna Kocikova: Aničko, já mám tyhle omáčky ráda, ale používám je specificky k různému masu, jestli to chci mít ostřejší, nebo sladkokyselé, jako je ta tebou uváděná omáčka.
To víno tam být nemusí, ale: chtěla jsem vypláchnout tu plechovku od protlaku a vodou jsem nechtěla. Počkej, upravím to v receptu.
Omáčku Szechuan jsem použila jen jednou(moc nám to nechutnalo)raději používám Uncle Bens Sweet&Sour,ale samozřejmě je to o zvyku a chuti
Ale chci se zeptat na těch 70g červeného vína do marinády.Je to ve výsledku vůbec poznat