Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 589 kJ / 1 814 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,25 g |
| Tuky | 10,10 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 364,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.
Krok 2: Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1,5-2 hodiny, pak stěrkou vyškrábneme na lehce pomoučený stůl, promísíme, popřekládáme a můžeme nechat 20 minut odpočinout.
Krok 3: Zformujeme do bochníku, lehce ho oválíme v mouce a v ošatce dáme kynout do tepla (necelé 3 hodiny – záleží na okolní teplotě, ale nedoporučuji ošatku stavět třeba na topení).
Krok 4: Chleba pečeme v dobře rozehřáté troubě i s plechem (nebo kdo má – na dlaždicí) na 200-210°C. Asi má každý ten svůj nejvychytanější postup, my vykynutý chleba vykulíme na rovný plech s pečící fólií, ometneme mouku, vrch nařízneme, rozprašovačem na kytky ho celý orosíme a i s fólií sešoupneme z plechu rovnou do trouby na rozehřátou podložku (plech, dlaždici – u nás dlaždice).
Zveřejněno 4. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Denní chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9qz
Moje poznámka
Denní chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9qz
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 7 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 14 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Míša řezy od maminky
Kratule před 8 minutami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 50 minutami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 1 hodinou
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 1 hodinou
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
janik62 před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Wacor před 1 hodinou
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Pórková polévka
freynka před 1 hodinou
Bábovka "rychlovka & rumovka"
Mettynka před 2 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 2 hodinami
Tématické fráze:
nekonečný kvásek,
farmářský chléb recept,
jak oživit suchý kvásek,
jak oživit suchý oživit kvásek,
recept na tri denni kvasek,
7denní chléb recept,
7denní chleba,
farmářský chléb,
chleb,
suchy kvásek,
jak poznam vykynutý pečení chleba,
jak poznám že je chleba peceny,
denní chleba z kvásek,
jak poznám že je chleba pečený v troubě,
7denní domácí chléb,
denní kváskovy chleba,
dění chléb recept,
rečept chleb,
30 denní recepty,
kvásek ze suchého chleba
Suroviny:
kvásek chlebový,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (54)
Nevzdávam to však, ak človek začne kváskovať - je to závislosť. V obchode kupujem chlieb naozaj sporadicky.
Chlieb vonia nádherne, viem že bude fantastický, teším sa, až ho nakrojím.
(Pridávam foto.)
Nene, 12 hodin se čeká u celožitného - tam je kostra těsta tvořená jakoby gelovou sítí a ta se musí usadit a ztuhnout, než se chleba krájí. Jinak by mohl být mazlavý.
Ostatním chlebům stačí, když zcela vychládnou.
I u nás se prodává sušený. Myslím, že v DM drogerii.
http://www.horbacher-muehle.de/backen/zutaten/43/s...
je pravdepodobne kvasok a bezne sa to predava v samoske....po 15 rokoch som na to prisla. Keby to bol fakt kvasok.....myslis, zeby som to mohla pouzivat???