Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto - 500 g, rozdělíme na 3 části, každou z nich trochu podsypeme hladkou moukou a vyválíme na plát o síle cca 4 mm.
Krok 2: Vykrájíme kolečka, doprostřed dáme náplň a pomocí formičky stiskneme do tvaru pirohu.
Krok 3: Náplň: vychladlé uvařené brambory a uzeninu, v tomto případě nějakou obyčejnou, nastrouháme na hrubší nudličky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a prolisovaný česnek, vše promícháme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme sezamem smíchaným s drceným kmínem.
Krok 4: Pečeme v dobře vyhřáté troubě, na plechu vypláchnutém studenou vodou.
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
Moje poznámka
Pirožky od Božky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOoE
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 33 minutami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 34 minutami
Domácí kečup
Baruska. před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 13 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 15 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pirožek,
pyrožky,
pečené pirohy,
slané pirohy,
pirožky z listového těsta,
pirohy z listového těsta,
pirošky,
slané pirožky,
pyrošky,
birožky,
pirožek recept,
pečené pirôžky,
velikonoční pirožky,
varene pirohy,
smažené pirožky,
pirohy recept,
pirošky recept,
vařené pirožky,
pirožky s povidly,
pirohy pečené
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
semínka sezamová,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
brambory,
uzenina,
česnek
Komentáře (18)
Taky si myslím, že to byly spíš tyto: http://www.toprecepty.cz/recept/7136-slovenske-pir...
Taky je mám rád a občas spáchám ... a dávám si na ně povidla ... mňam
Já bych dal spíš Pirohy pro Bohy, abychom i my svatí mohli tuto dobrotu jíst
Ale nic, už radši mlčím, melu nesmysly