Štrúdl 2 v 1
Štrúdl, který je sice náročný na přípravu, ale to, co vložíme do přípravy těsta se nám vrátí na chuti. Kynuté těsto velmi důkladně propracujeme a poté ho naplníme tvarohovou a povidlovou náplní. Nahoru posypeme ještě drobenkou a upečeme dozlatova.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 471 kJ / 7 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,52 g |
Tuky | 308,96 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 2,56 g |
Sůl | 6,16 g |
Sacharidy | 972,02 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Moje poznámka
Štrúdl 2 v 1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVqA
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 17 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 6 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 8 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 9 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 10 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 10 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 10 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 11 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 13 hodinami
Tématické fráze:
štrúdl,
jak dlouho se peče štrůdl,
jak dlouho péci štrůdl,
štrúdl z kynutého těsta,
štrúdl s tvarohem,
co delat aby strudl nepraskl,
jak dlouho péct štrůdl,
kynute testo na strudl,
sstrudl recept,
recept štrúdl,
strudl ze stoprocentniho tuku,
štrůdl na celý plech,
sstrudl od yanull,
na kolik péci štrůdl,
štrúdl na plech,
jak udělat štrůdl,
štrúdl kynutý,
štrúdly,
tažený zavin ze stoprocentního tuku,
jak péct štrůdl aby nepraskl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
droždí čerstvé,
žloutek,
sůl,
rum,
majonéza,
mléko,
tvaroh,
tvaroh,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
vejce,
cukr krupice,
rum,
rozinky v rumu,
povidla švestková,
mouka hrubá,
cukr krupice,
máslo
Komentáře (52)
Dřív jsem dělala těsto ručně. Teď už dělám těsto jen v pekárně, je to pohodlnější a i líp propracované.
Pokračování ve 14.12 .....neměla jsem je péct, teď budu tak dlouho chodit, dokud je nes..papám
P.S. vanilkový cukr si vyrábím sama - nasypu jemný krystal do sklenice a dám do něj vanilkový lusk, možno opakovat vícekrát... při dalších použitích se lusk rozřízne aby zase voněl
takže,když jsem původně chtěla péci chlebík od cathleen,spáchala jsem tento skvost,neboť pečiva bylo doma dost a já měla nutkání
je to obrovská dobrota
dávám bodík a foto(to je nic moc,protože já si s foťákem večer moc nerozumím
nicméně vynikající chuti štrůdlíku to nevadí
P.S.krájela jsem tak,jak vidíte, gdyž jsme na tom Valašsku,tož aby to vypadalo jak frgále
Máš moc hezké fotky